UniCredit Bank v Česku a na Slovensku klesl zisk o polovinu

UniCredit

UniCredit Zdroj: Profimedia

UniCredit
2
Fotogalerie

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala za pololetí čistý zisk zhruba 2,5 miliardy korun (95 milionů eur), což je meziroční pokles o polovinu. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila mateřská společnost banky. Také dalším velkým bankám zisky negativně ovlivnila opatření kvůli koronavirové pandemii.

Objem vkladů UniCredit Bank klesl meziročně o desetinu na 417 miliard korun. Naopak objem poskytnutých úvěrů stoupl o pět procent na 448 miliard korun.

Čisté výnosy z poplatků a provizí meziročně klesly o 12,5 procenta na 1,7 miliardy korun, čisté úrokové výnosy se snížily meziročně o 13,6 procenta na 6,3 miliardy korun. Provozní zisk banky se propadl o 23,1 procenta na 5,7 miliardy korun.

UniCredit Bank zahájila činnost na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku více než 750 tisíc klientů.

Dříve publikovaly své výsledky další velké banky s pobočkami v tuzemsku. Komerční bance klesl v prvním pololetí čistý zisk meziročně o 38,5 procenta na 4,4 miliardy korun. České spořitelně v letošním prvním pololetí klesl čistý zisk meziročně o 47,1 procenta na 4,6 miliardy korun. Důvodem propadu byla pandemie koronaviru, která zasáhla ČR v březnu.

Československá obchodní banka zveřejňuje hospodářské výsledky za první pololetí ve čtvrtek odpoledne.