Ferrari se dostalo zpátky na vrchol. Už bylo na čase, prohlásil jeho šéf

Velká cena Austrálie

Velká cena Austrálie Zdroj: reuters

Sebastian Vettel startoval v Austrálii z druhého místa, přesto si dojel pro vítězství
Sergio Marchionne
Sergio Marchionne
Sebastian Vettel ovládl VC Austrálie a vyhrál poprvé od roku 2015
Sebastian Vettel vstoupil do nové sezony triumfem při VC Austrálie
12
Fotogalerie

Z úspěšného vstupu Ferrari do letošní sezóny formule 1 má radost také jeho prezident Sergio Marchionne.

Sebastian Vettel v dnešní Velké ceně Austrálie ukončil čekání italské stáje na další vítězství. Naposledy se přitom Ferrari z triumfu radovalo v Singapuru v roce 2015. Vettel zůstal na trati déle než vedoucí Lewis Hamilton a do boxů zajel až o pár kol později. I díky Hamiltonovu zdržení za Maxem Verstappenem se Vettel vrátil z boxů před Britem a dojel si pro vítězství.

Druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen obsadil čtvrté místo. Ferrari díky tomu po prvním závodě vede jak v hodnocení jezdců, tak v Poháru konstruktérů.

„Už bylo na čase,“ prohlásil Marchionne. „Mám radost za celý tým a za naše tifosi, kteří za námi stáli po celou dobu. Na toto vítězství jsme čekali téměř rok a půl. Poslouchat znovu italskou hymnu bylo velmi dojemné.“

„Sebastian odjel skvělý závod a jsem si jistý, že Kimi bude brzy bojovat po boku svého týmového kolegy. Samozřejmě, že toto vítězství budeme sdílet s celým týmem, jak tím na okruhu, tak v Maranellu, jelikož týmová práce je jediný způsob, jak dosáhnout hlavních cílů.“

Marchionne si nicméně uvědomuje, že Ferrari nesmí usnout na vavřínech.
„Je naprosto nezbytné si uvědomit, že toto není cíl, ale první krok na dlouhé cestě, na které se všichni musíme soustředit na to, abychom se zlepšovali každý den,“ zdůraznil Marchionne, který také pogratuloval rezervnímu jezdci Ferrari Antoniu Giovinazzimu, který v prvním závodě nahradil u Sauberu Pascala Wehrleina a obsadil ve svém prvním závodě ve formuli 1 dvanácté místo.

Další články ze světa formule 1 najdete na webu F1 Sport>>>