Nechtěné automobily. Podívejte se, které vozy v Česku skoro nikdo nekupuje

Fiat Fiorino

Fiat Fiorino Zdroj: acz

Fiat Fiorino Van 1.3 Multijet SX
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Toyota Avensis
Suzuki Jimny
16
Fotogalerie

I slavné značky nabízejí v Česku vozy, o které místní nemají zájem. Mezi nimi i například Maserati Ghibli, Toyota Prius nebo Renault Zoe.

Polovina roku je za námi, a tak je čas ji zrekapitulovat. Server Auto.cz už psal o nejprodávanějších značkách a modelech na českém trhu, podíval se i na české prodeje v jednotlivých kategoriích. V obou případech se zajímal o ta nejprodávanější auta, jak to ale vypadá na opačném konci žebříčku? Které vozy jsou v Česku za první pololetí roku 2019 nejméně prodávané?

Pro tuto statistiku redaktoři Auto.cz vycházeli z čísel Svazu dovozců automobilů, z žebříčku však vyškrtli sportovní a supersportovní modely (logicky se jejich prodeje počítají na kusy), stejně jako různé karosářské verze (statistiky SDA počítají zvlášť třeba Volvo V40 a V40 Cross Country). 

V jejím čele (tedy na chvostu prodejů) se objevují hned tři modely s jediným registrovaným exemplářem. Konkrétně jde o Peugeot Partner, Fiat Fiorino a Alpinu XD3. Nutno však zdůraznit, že Partner už je ukončeným modelem – již loni ho nahradil Rifter, a tak jde o nějaký skladový kus, zatímco malá dodávka Fiorino logicky boduje spíše mezi lehkými užitkovými vozy než mezi osobními automobily. A XD3 je zkrátka alternativa z Buchloe k populárnímu BMW X3.

Celý článek a kompletní tabulku nejméně žádaných automobilů na českém trhu najdete na webu auto.cz >>>