Memorial ekonoma Michala Mejstříka: Promluví Švejnar či Pasquale

Ekonom Michal Mejstřík

Ekonom Michal Mejstřík Zdroj: E15

Michal Mejstřík
2
Fotogalerie

Ve čtvrtek večer si česká ekonomická i byznysová společnosti připomene teoretického ekonoma, podnikatele, pedagoga a poradce Michala Mejstříka, který letos 7. ledna podlehl koronaviru. Setkání pořádá Divadlo Archa ve spolupráci s poradenskou společností EEIP, kterou Mejstřík založil.

Večer s názvem MMM – Michal Mejstřík Memorial připravili ekonom Tomáš Sedláček, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar, partnerka EEIP Dita Tesárková a ředitel Divadla Archa Ondřej Hrab.

Na Michala Mejstříka, který významně ovlivnil přechod Česka z totalitní ekonomiky zpět do Evropy, si vzpomenou i další osobnosti hospodářského, akademického a kulturního života 

Během večera promluví profesor Jan Švejnar (Columbia University), Tae Jin Kim (Velvyslanec Korejské republiky), profesor Stanley Nollen (Georgetown University), Helena Bezděk Fraňková (ředitelka Státního fondu kinematografie), profesor Lubomír Mlčoch (FSV UK), Jana Reichová (výtvarná kurátorka), Martin Kratochvíl (hudebník), Alessandro Pasquale (generální ředitel Mattoni), Kryštof Mejstřík (generální ředitel Adidas Sverige AB) a další. Večer uvede Václav Moravec.

Program bude frázován živými hudebními vstupy dua Martin Kratochvíl a Tony Ackerman.

MMM – Michal Mejstřík Memorial bude živě streamován z Divadla Archa a různých koutů světa ve čtvrtek 8. dubna 2021 od 20.00. Sledovat ho můžete na streamu na YouTube či na Facebooku