Alza rozšiřuje nabídku pronájmu, nově nabízí i MacBook

MacBook Air

MacBook Air Zdroj: apple.com

MacBook Air
MacBook Air
MacBook Air
Alza.cz
Alza.cz
18
Fotogalerie

Jeden z největších českých internetových prodejů Alza rozšiřuje seznam produktů k pronájmu o další položku. Nově nabízí k "zapůjčení" také Apple MacBook Air 13" za 1490 korun měsíčně. Součástí nabídky je výměna za nový kus každé dva roky.

"Cílíme na silnou skupinu zákazníků, kteří chtějí používat nejnovější technologie, ale nepotřebují je přímo vlastnit. A také na ty, kteří mají o MacBook zájem, ale není pro ně cenově dostupný, " vysvětlil ředitel marketingu Alzy Karel Kučera, na jakou klientelu pronájem MacBooku míří.

Podle smlouvy je nutné držet se závazku na minimální dobu šesti měsíců. Po uplynulé době je možné smlouvu vypovědět a MacBook vrátit. Zařízení se pak vrací do prodeje. Nevýhodou tak pro někoho může být fakt, že po splácení zůstane zákazník bez zařízení či možnosti jej odkoupit za zůstatkovou cenu.

Do budoucna by se pronájem měl rozšířit o další produkty. Firma zatím ponechala bez komentáře, o jaké zboží by mělo konkrétně jít.

Pronájem smartphonů i herních počítačů

Pro Alzu není pronájem žádnou novinkou. Letos na jaře spustila "půjčování" iPhonů. "Úspěch služby byl tak velký, že jsme se rozhodli rozšířit nabídku také o chytré telefony od konkurenčního Samsungu - konkrétně modely Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge," uvedl Kučera.

V září zase Alza oslovila počítačové hráče. Za měsíční pronájem za 990 až 2190 korun nabízí herní sestavy, jejich cena dosahuje i 180 tisíc korun. Po dvou letech jim sestavu slibuje vyměnit za novou s komponenty, které budou zvládat aktuální hry a aplikace.

„Se službou Upgrade mobilu jsme natolik spokojeni, že nás to inspirovalo k zamyšlení, jaké další segmenty zákazníkovi nabídnout. O herní počítačové sestavy od Alzy je takový zájem, že se řešení doslova nabízelo,“ uvedl v září ředitel péče o zákazníky Martin Lakomý.