Barilla investuje miliardu eur do rozšíření výroby

Barilla

Barilla Zdroj: profimedia.cz

Barilla
Barilla
Barilla
4
Fotogalerie

Největší světový výrobce těstovin Barilla investuje v příštích pěti letech do rozšíření výroby a nových produktů jednu miliardu eur (25,6 miliardy korun). Firma se tak snaží odpovědět na změny v poptávce spotřebitelů.

Výroba těstovin a omáček firmy roste v posledních letech rychleji, než její aktivity v oblasti pekařství. Nyní se tak těstoviny a omáčky na celkových příjmech firmy podílejí 60 procenty.

Strategická ředitelka společnosti Mariapaola Vetrucciová uvedla, že kvůli rostoucí poptávce skupina vyčlení ze svého investičního plánu na období let 2018 až 2022 část peněz, které budou směřovat do rozšíření výroby ve dvou hlavních továrnách na těstoviny a omáčky v Itálii. Společnost chce také investovat do závodů na těstoviny v USA a Rusku, které jsou jejími hlavními trhy. Kvůli rostoucí poptávce po zdravějších potravinách hodlá firma investovat také do inovací produktů.

Podobně jako větší konkurenti, včetně Nestlé, Barilla loni snížila ve 12 ze svých omáček obsah cukru a soli. Představila také deset nových těstovinových produktů, včetně řady celozrnných těstovin, vegetariánských omáček a bezlepkových produktů.

Tržby rodinné firmy loni při konstantních směnných kurzech stouply o tři procenta a činily téměř 3,5 miliardy eur, napsala agentura Reuters.