Betino chce sázky na koně on-line

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: ctk

Dostihová sázková kancelář Betino hledá nové možnosti expanze. Poté, co ukončila spolupráci s dvojkou tuzemského sázkařského trhu Fortunou, chce otevřením internetového sázení reagovat na rostoucí oblibu takzvaných live sázek, neboli možnosti vsadit si i během závodů.

V současnosti se dá na dostihy sázet téměř výhradně jen na závodištích. U sázkových kanceláří, jako jsou Tipsport či Fortuna, přitom tvoří příjmy z internetových sázek až 90 procent.

„Během letoška bychom chtěli do internetových sázek investovat. Měli bychom se dostat do částky jeden a půl milionu,“ řekl deníku E15 šéf Betina a zároveň závodiště ve Velké Chuchli Petr Drahoš. „Buď tak učiníme v kooperaci s partnerem ze zahraničí, nebo vlastními silami, protože máme určité know-how na sázkový software,“ dodal šéf firmy s obratem kolem třiceti milionů korun.

Internet je pro firmu důležitý i proto, že v minulosti byly zahraniční přenosy zakódované. Sledovat je bylo možné jen v dostihových sázkových kancelářích, v zemském vysílání k vidění nebyly. Sázkové kanceláře tak měly jistý monopol. S nástupem internetu ale mohou čeští fanoušci sledovat dostihy z Francie či Anglie, stejně jako za hranicemi mohou mnozí vidět Velkou pardubickou nebo České derby.

Přenosy dostihů z ciziny byly k vidění jen v dostihových sázkových kancelářích. To s nástupem internetu skončilo.

„To je prostor pro nás. Firmy v Německu nabízejí české dostihy a jejich hráč je vidí na našem webu a přes náš internetový přenos. Stejně tak my, když budeme schopni vypisovat zahraniční dostihy, tak si i v Česku může hráč vsadit podle výhodnosti kurzu.

Tam vidíme perspektivu,“ míní Drahoš. „Neděláme si přehnané iluze, že bychom se v tržbách posunuli o řád výše, ale určitě z toho nějaké prostředky budou,“ dodal.

Petr Drahoš: