Bývalý šéf ČEZ Martin Roman má novou investici ve vzdělávání. Bude dělat i mobilní aplikace

Bývalý šéf polostátní energetické skupiny ČEZ Martin Roman posiluje své aktivity ve školství. Vstoupil do společnosti Edulogy, která je předním dodavatelem digitálního vzdělávacího obsahu pro tuzemské školy.

Bývalý šéf polostátní energetické skupiny ČEZ Martin Roman posiluje své aktivity ve školství. Vstoupil do společnosti Edulogy, která je předním dodavatelem digitálního vzdělávacího obsahu pro tuzemské školy. Zdroj: čtk

Křest knihy Zavádění formativního hodnocení
Nový PORG, dosavadní hlavní školský projekt Martina Romana.
Jedním z majitelů společnosti Edulogy je Vladimír Schmalz, další bývalý vrcholový manažer ČEZ.
Produkty od Edulogy využívá v České republice přes dva tisíce školek, kolem 1500 základních a středních škol a dvacet tisíc učitelů. (ilustrační foto)
Kromě dalšího posilování pozice na českém trhu plánuje Edulogy mimo jiné rozvoj nových on-line vzdělávacích projektů a expanzi do prezenčního vzdělávání. (ilustrační foto)
6
Fotogalerie

Bývalí vrcholoví manažeři skupiny ČEZ se setkali ve vzdělávací společnosti Edulogy, která připravuje například vytváření mobilních aplikací pro školy. Martina Romana považuje firma za strategického investora.    

Bývalý šéf polostátní energetické skupiny ČEZ Martin Roman posiluje své aktivity ve školství. Vstoupil do společnosti Edulogy, která je předním dodavatelem digitálního vzdělávacího obsahu pro tuzemské školy.

„Aktuálně jsem nabyl dvacetiprocentní podíl ve společnosti,“ sdělil deníku E15 Roman. Hodnotu transakce žádná ze stran nekomentovala.

Edulogy považuje Martina Romana za strategického partnera, který do projektu vnese zkušenosti ze svých škol PORG. V posledních letech studoval rovněž efektivitu výuky na University College London ve Velké Británii.

„Vzdělávání jako takové je a bude velké téma nejen v České republice. Synergií s mými dalšími projekty se nabízí více, ale v rámci Edulogy máme ambiciózní plány v digitálním vzdělávání, to je digitální vzdělávací obsah, aplikace, technologie, jedním slovem inovace,“ doplnil Roman.

Produkty od Edulogy využívá v České republice přes dva tisíce školek, kolem 1500 základních a středních škol a dvacet tisíc učitelů.

„Kromě dalšího posilování pozice na českém trhu, plánujeme mimo jiné rozvoj nových on-line vzdělávacích projektů a expanzi do prezenčního vzdělávání. Do budoucna se zaměříme na přípravu nových vzdělávacích platforem, interaktivního obsahu a mobilních aplikací pro školy, domácnosti a společnosti,“ uvedl ředitel Edulogy Richard Valenta.

V Edulogy se Martin Roman setkává se svým bývalým šéfem akvizic z ČEZ Vladimírem Schmalzem. Také on má ve firmě pětinový podíl. Stejně jako Roman má též Schmalz ve vzdělávání řadu dalších investic. Peníze má mimo jiné ve vzdělávacích firmách Tutor nebo v jazykových školách Jipka či Caledonian Languages. Do Edulogy investoval rovněž Milan Procházka, někdejší přední postava investiční společnosti Wood & Company, a Vojtěch Jirků z dozorčí rady vydavatelství Mladá fronta.