Český fond Genesis Capital koupil maďarská zábavní centra

Zakladatel Genesis Capital Jan Tauber.

Zakladatel Genesis Capital Jan Tauber. Zdroj: Tomeš Michael / E15

Tuzemský fond Genesis Private Equity Fund III koupil v maďarské společnosti 61 procentní podíl. (ilustrační foto)
Čeští investoři z fondu spravovaného společností Genesis capital získali majetkovou kontrolu nad většinovým podílem v maďarské skupině 11 Entertainment Group. Ta v Maďarsku provozuje skupinu pěti krytých zábavních parků zahrnujících trampolínová centra, dětská hřiště a laserové hry. (ilustrační foto)
3
Fotogalerie

Čeští investoři z fondu spravovaného společností Genesis capital získali majetkovou kontrolu nad většinovým podílem v maďarské skupině 11 Entertainment Group. Ta v Maďarsku provozuje pětici krytých zábavních parků zahrnujících trampolínová centra, dětská hřiště a laserové hry.

Tuzemský fond Genesis Private Equity Fund III koupil v maďarské společnosti 61 procentní podíl. „Kapitálový vstup fondu Genesis nám umožní se zaměřit na rychlé rozšíření naší koncepce rodinné zábavy do celé střední Evropy,“ řekl Stefan Fritsch, zakladatel a dosavadní majitel 11 Entertainment Group. Cenu transakce žádná ze stran nekomentovala. 

„Investici do skupiny 11 Entertainment Group vnímáme jako příležitost realizovat růstový potenciál společnosti na středoevropských trzích, které jsou v oblasti rodinné zábavy stále ještě nedostatečně rozvinuté,“ uvedl Radan Hanzl, partner v Genesis Capital.  

Stefan Fritsch založil 11 Entertainment Group v roce 2009. Loni skupina zábavních center přilákala přes půl milionu návštěvníků. 

Společnost Genesis Capital spravuje fondy soukromého kapitálu investující ve střední Evropě. V aktuálně otevřeném třetím fondu je na investice k dispozici 80 milionů eur. Mezi investory ve fondu je například Evropský investiční fond, Česká spořitelna, Amundi Czech Republic nebo Kooperativa pojišťovna.  

Aktuálně mají fondy Genesis Capital peníze například v majetkově sloučených prodejcích elektroniky Datart a HP Tronic, ve strojírenské skupině D2G nebo v poskytovateli farmaceutických služeb Quinta Analytica.  

Cílem fondů Genesis Capital je na konci rozvojového období investovanou firmu prodat. Takto naposledy jeden z fondů Genesis Capital v květnu prodal příbramského výrobce vzduchotechniky KS Klima-Service. Novým majitelem se stal německý koncern Trox.