Do Česka přichází řetězec Mama Shelter, bude provozovat Parkhotel

Pražský Parkhotel

Pražský Parkhotel Zdroj: CTK

Parkhotel v Holešovicích
2
Fotogalerie

Na českém hotelovém trhu se koncem tohoto roku usadí nový řetězec. Holešovický Parkohotel Praha bude po loňské změně majitele provozovat společnost Mama Shelter, jejíž hlavní cílovou skupinou jsou mladí ekonomicky aktivní lidé, někdy přezdívaní jako generace Y či mileniálové. 

Praha bude po Bordeaux, Los Angeles, Marseille, Paříži, Lyonu a Riu de Janeiro sedmé působiště sítě Mama Shelter, ve které 36 procent vlastní Accor Hotels.

„Současnou generaci mileniálů si nedovolí opomíjet ani ty největší giganti hotelového odvětví a zakládají tak nové značky, které na tuto generaci cílí. Očekáváme, že tento trend bude dále posilovat,“ uvedl David Nath, vedoucí hotelového týmu pro střední a východní Evropu poradenské firmy Cushman&Wakefield, která prodej hotelu i příchod nového provozovatele zprostředkovala.

Podle Natha musejí tradiční hotely odolávat stále silnějšímu tlaku sdílených služeb typu airbnb a jednou z cest je nevšední design, neformální atmosféra, vybavení technologiemi či důraz na kulturu a ekologii.

S touto vizí přišel do Prahy ještě před Mama Shelter i řetězec Pentahotels, který otevřel v roce 2012 v Karlíně. Hosty zde například místo recepce uvítá bar.

Parkhotel patří k architektonicky nejzajímavějším hotelům v Praze; podobu mu vtiskl koncem šedesátých let Zdeněk Edel. Kompletní obnovy se pak budova dočkala poté, co ji v roce 2012 koupila od Sekyra Group česko-izraelská skupina Daramis. Do rekonstrukce dala zhruba sto milionů korun.

Loni v červenci měnila budova majitele znovu, kupce ale prodávající ani poradce neprozradili. V rejstříku je nově zapsána jako majitel firmy Parkhotel Holešovice společnost Prospero sídlící v Lucembursku, novým jednatelem pak je Albert Ho z Londýna. Hodnotu transakce lze odhadovat na stovky milionů korun.