Doplňkový sortiment bude na pražském letišti prodávat Lagardere Travel Retail

Letiště Václava Havla

Letiště Václava Havla Zdroj: Profimedia

Letiště Václava Havla
Letiště Václava Havla
Letiště Václava Havla
Letiště Václava Havla
5
Fotogalerie

Obchody s doplňkovým sortimentem na pražském letišti bude provozovat společnost Lagardere Travel Retail. Za pronájem sedmi obchodů pod značkou Relay o celkové rozloze 552 metrů čtverečních zaplatí během pětiletého kontraktu minimálně 160 milionů korun. Při výběru vítěze rozhodovala z 50 procent kvalita návrhu poskytovaných služeb a z 50 procent finanční kritéria.

„Těší nás, že vedle velkého projektu duty free prodeje na Letišti Praha bude skupina společností Lagardere provozovat i maloobchodní prodej se sortimentem tzv. travel essentials. Společnost Lagardere Travel Retail získá podle výsledků koncesního řízení kontrakt na pět let,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Koncesní řízení na provozovatele obchodů travel essential bylo vypsáno v červnu 2019. Do koncesního řízení se přihlásily celkem dvě společnosti, vítězná společnost Lagardere Travel Retail a společnost WHSmith Travel Limited.

Lagardere obchody provozovala i v předchozím období. Koncept Relay funguje i v pražském metru nebo ve větších železničních nádražích. Ve dvou největších obchodech na obou terminálech představí firma jako první v Evropě kombinovaný koncept Relay - Trip Advisor spojující to nejlepší z travel retailu a z on-line cestovatelského světa.

„Všech sedm obchodů otevřeme v průběhu prvního čtvrtletí 2020 tak, abychom se zahájením letní letecké sezóny přivítali cestující již v novém,“ uvedl výkonný ředitel Lagardere Travel Retail Richard Procházka.

Do segmentu travel essentials patří zejména nabídka drobnějších produktů, jako je například tisk, tabákové výrobky, cestovní potřeby, suvenýry či menší občerstvení.