Kauflandu klesly tržby i zisk

Kaufland

Kaufland Zdroj: krajští redaktoři

Tržby největšího tuzemského obchodního řetězce Kaufland klesly ve finančním roce 2016/2017, který trval od začátku března 2016 do konce února 2017, o dvě procenta na 57 miliard korun. Zisk společnosti před zdaněním se snížil o pět procent na 1,97 miliardy korun.

V účetním roce 2016/2017 firma otevřela na české trhu tři nové obchodní domy. Kaufland nyní provozuje 128 prodejen v ČR a nové plánuje. "Expanze bude pokračovat i v letošním roce. Zároveň také pokračujeme v rekonstrukci a modernizaci starších prodejen. V loňském roce jsme zmodernizovali celkem 23 prodejen, obdobný počet máme v plánu i pro letošní rok," řekla v únoru mluvčí Renata Maierl.

Přestavované prodejny procházejí proměnou zvenku i uvnitř. V předělaných prodejnách přibudou i samoobslužné pokladny. Snižují se také regály pro lepší dostupnost zboží.

Kaufland, který stejně jako Lidl patří do německé maloobchodní skupiny Lidl & Schwarz-Gruppe, vstoupil na tuzemský trh v roce 1998. Nyní zaměstnává v ČR zhruba 12 tisíc zaměstnanců.

Mezi největší potravinářské řetězce patří v ČR dále Albert, Tesco, Lidl či Penny Market. Tržby obchodního řetězce Albert v Česku v roce 2016 stouply na 49,6 miliardy korun. Společnost dosáhla zisku 3,8 milionu korun.

Jak být bohatý? Dozvíte se to v investičním magazínu E15, který si můžete objednat zde >>>

Video placeholde

Jak být bohatý - investiční magazín E15 Premium • E15