Konec stamilionové dohody. Emirates už nebudou podporovat Neymarův tým

Útočné trio Cavani, Mbappé, Neymar

Útočné trio Cavani, Mbappé, Neymar Zdroj: Reuters

Kylian Mbappé se raduje z jednoho ze svých čtyř gólů v zápase proti Lyonu
Neuvěřitelná show Kyliana Mbappého, za 13 minut dal 4 branky
Neuvěřitelná show Kyliana Mbappého, za 13 minut dal 4 branky
Neuvěřitelná show Kyliana Mbappého, za 13 minut dal 4 branky
Boeing 777-300 aerolinek Emirates přístává v Praze
6
Fotogalerie

Aerolinky Emirates plánují ukončit podporu fotbalového týmu Paris Saint-Germain (PSG). Tým hledá lukrativnější sponzorské dohody. Smlouva o podpoře PSG byla v platnosti od roku 2006. Její účinnost má končit v příštím roce a podle mluvčí aerolinky Emirates prodloužena nebude.

Tým PSG pro agenturu Bloomberg uvedl, že potřebuje více peněz poté, co uzavřel smlouvy s brazilskou hvězdou Neymarem a francouzským mistrem světa Kylianem Mbappém. Vlastníkem Paris Saint-Germain je od roku 2011 Qatar Sports Investments, což z něho dělá nejbohatší fotbalový tým ve Francii a jeden z nejbohatších na světě.

Sponzorská dohoda se podle agentury Bloomberg pro klub stala nepohodlnou, když v loňském roku Spojené arabské emiráty a tři další země vedené Saúdskou Arábii uvalily obchodní a cestovní embargo na Katar. Stalo se tak poté, co byl Katar obviněný z podporování terorismu.

Se správou o ukončení sponzorské smlouvy přišel ještě v srpnu francouzský sportovní deník L’Equipe. Informoval o tom, že prezident PSG a zároveň předseda Qatar Sport Investments Nasser Al-Khelaifi hledá sponzorství v hodnotě asi 80 milionů eur. To je o 50 milionů víc, než je hodnota současného kontraktu s Emirates.

Dubajská aerolinka se odmítla vyjádřit, jestli začne sponzorovat některého z francouzských rivalů PSG. V současnosti podporuje týmy ve všech důležitých evropských fotbalových ligách jako španělský Real Madrid, anglický Arsenal nebo AC Milán v Itálii. Nejpravděpodobnější francouzskou alternativou pro Emirates je tým Olympique de Marseille, uvádí Bloomberg. Jihofrancouzský klub se ale k možným jednáním s Emirates odmítl vyjádřit.