Lépe zvládnutá distribuce pomohla skupině AXA k výraznému zvýšení zisku na půl miliardy

AXA

AXA Zdroj: profit

Finanční skupině AXA v ČR a na Slovensku stoupl v prvním pololetí čistý zisk meziročně o 46 procent na 467 milionů korun. AXA na těchto trzích nabízí životní i neživotní pojištění, investování a spoření na stáří. Má zde přes 1,35 milionu klientů a spravovala aktiva 119 miliard korun.

AXA dále uvedla, že zlepšení dosáhla mimo jiné kvůli vyšší efektivitě digitálních řešení podporujících distribuci. Více než 80 procent smluv bylo v první polovině roku zpracováno elektronicky a téměř polovina všech škod v životním pojištění byla vypořádána online.

"Jsem velmi spokojený s vynikajícími hospodářskými výsledky skupiny AXA na českém a slovenském trhu. Jsem přesvědčený, že naše týmy v nich budou nadále pokračovat," uvedl finanční ředitel skupiny AXA pro mezinárodní a nové trhy Wilm Langenbach. Skupina podle něj podporuje další budování značky AXA na českém a slovenském trhu včetně rozvoje strategických partnerství.

Skupina AXA je celosvětovým lídrem v oblasti finančního zabezpečení. Celosvětově má 105 milionů klientů v 64 zemích, více než 160 tisíc zaměstnanců a její aktiva pod správou na konci roku 2017 přesáhla 1439 miliard eur.