Primark potvrdil lokalitu pro svou pražskou pobočku, otevře ji na rohu Václavského náměstí

The Flow Building

The Flow Building Zdroj: FLOW EAST

The Flow Building
The Flow Building
The Flow Building
The Flow Building
The Flow Building
12
Fotogalerie

Irský maloobchodní řetězec s módou Primark, který za necelý rok otevře svou první pobočku na rohu Václavského náměstí, podepsal nájemní smlouvu s developerskou firmou Flow East. Je to zároveň poprvé, co společnost potvrdila, kde svou pobočku otevře. 

Primark oznámil, že pro svou pražskou prodejnu bude hledat zaměstnance napříč profesemi od vedení obchodu, prodejních asistentů a manažerů po skladníky zodpovídající za vystavené zboží. Počet nabíraných zaměstnanců či datum zahájení náboru však řetězec na dotaz E15 odmítl sdělit. Více informací firma neuvedla ani k nájemní smlouvě. „Vaše otázky jsou důvěrné a klient je nechce sdělovat,” odpověděla na dotaz Jana Pfeiferová z agentury FleishmanHillard, která firmu v Česku mediálně zastupuje.

Pražská pobočka má mít tři podlaží s celkovou prodejní plochou přes 4 700 metrů čtverečních. Bude se jednat o vlajkovou loď módního řetězce pro střední a východní Evropu. Prodejna bude součástí obchodního domu The Flow Building developerské společnosti Flow East.

„Hledali jsme vhodnou lokalitu pro otevření našeho prvního českého obchodu a tento objekt nám poskytl skvělou příležitost, jak být v samém srdci města,” uvedl Tom Meager, ředitel pro oblast nemovitostí společnosti Primark.

Primark tím poprvé potvrdil, kde pražskou pobočku otevře. Společnosti sice už v únoru pro Hospodářské noviny uvedla, že má místo pro svůj obchod vybrané, bližší podrobnosti ale nesdělila, informace o lokalitě tak potvrzovaly jen nepřímé zdroje.

Původně na místě domu, kde má Primark otevřít svoji prodejnu, stával dům postavený v novorenesančním stylu. Ten přes veškeré snahy odborníků nezískal památkovou ochranu. Demoliční výměr nabyl platnosti v dubnu 2017. Bourání, které začalo na konci téhož měsíce, doprovázely protesty veřejnosti.   

V minulém měsíci otevřel Primark svůj první obchod ve střední Evropě, ve slovinské Lublani, a také oznámil plány na vstup do Polska. V dubnu irská společnost Primark otevřela největší obchod s módou na světě v britském Birminghamu. Pobočka o pěti podlažích a rozloze téměř patnácti tisíc metrů čtverečních byla vzhledem ke své velikosti zapsána do Guinessovy knihy světových rekordů. Aktuálně má Primark celkově více než 370 prodejen ve 12 zemích a zaměstnává více než 75 tisíc lidí v Evropě a USA.