Rattaj začíná v Česku po lyžování s golfem. Jeho TMR chce být středoevropskou jedničkou

Igor Rattaj

Igor Rattaj Zdroj: Michael Tomeš/E15

Golfový areál Ostravice
Golfový areál Ostravice
Golfový areál Ostravice
4
Fotogalerie

Společnost Tatry mountain resorts, dominantní hráč slovenského i českého turistického byznysu, vstupuje do nové oblasti podnikání. Od listopadu 2018 si pronajme golfové a lyžařské středisko Ostravice, hotel Green Inn a okolní restaurace. Nájemní smlouva je uzavřená na dvacet let. V první etapě chce TMR postavit nový hotel za čtvrt miliardy korun.

„TMR jako středoevropský lídr v oblasti horských středisek rozšiřuje aktivity o golf. V současné době získává stále větší popularitu a počet hráčů ve střední Evropy roste. Ostravický podbeskydský areál je zajímavou výzvou, jak posilovat synergie s našimi slovenskými, polskými, ale hlavně českými středisky,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Golf a lyžařské středisko Ostravice je předním moravským resortem, do kterého chce TMR investovat desítky milionů korun. Nová akvizice nebude pouze o pronájmu hřiště. „Rádi bychom rozšířili síť hotelů TMR a v rezortu postavili nový hotel za zhruba deset milionů eur. Přípravujeme i výstavbu apartmánů a bytových domů,“ doplnil spolumajitel TMR Igor Rattaj s tím, že společnost hodlá své aktivity v golfu rozšiřovat o další resorty a postupně se stát i v golfu středoevropskou jedničkou.

Na pražské burze obchodovaná společnost TMR v prvním pololetí svého finančního roku zvýšila zisk před zdaněním, úroky a odpisy meziročně o 23,3 procenta na 670 milionů korun. Výnosy TMR od začátku listopadu minulého roku do konce letošního dubna stouply meziročně o 29,1 procenta natéměř 1,7 miliardy korun.