Šéfkuchař Punčochář odchází z Grand Cru. Otevře si vlastní restauraci | E15.cz

Šéfkuchař Punčochář odchází z Grand Cru. Otevře si vlastní restauraci

Michal Nosek

Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů Jan Punčochář koncem února odchází z pražské restaurace Grand Cru. Chystá se otevřít vlastní restauraci.

„Jan Punčochář v restauraci Grand Cru končí a nahradí jej nový tým šéfkuchařů. Jde o Svatopluka Hemmera a Sašu Pavloviče,“ uvedla Eliška Hrubá za Grand Cru. V této pražské restauraci, kterou zmiňuje i michelinský průvodce, Punčochář připravoval pokrmy od jejího startu v říjnu 2014.

Nyní se po necelých pěti letech rozhodl vrátit od exotické nabídky k domácí klasice. Na jaře tak chystá nabízet své pokrmy v restauraci U Matěje v Praze 6. "Vždy jsem chtěl mít svůj podnik.  Všechno na vlastní triko a stoprocentně po svém. Záleží mi na tom, aby si hosté v mé nové restauraci U Matěje mohli pochutnat na čerstvých sezónních potravinách, ale i párovat tradiční pokrmy s krásným vínem. Vrcholovou gastronomii rozhodně neopouštím, v rámci mé restaurace se v létě otevře i její druhá finediningová část. V té se chci zaměřit nejen na českou a rakouskou kuchyni, ale na ve všech ohledech špičkovou a moderní gastronomii,” uvedl ke změně Jan Punčochář.

V březnu 2019 tak čeká dosavadní působiště Jana Punčocháře, pražskou restauraci Grand Cru, zásadní změna. O tvorbu nového menu se postará dvojice šéfkuchařů Svatopluk Hemmer a Saša Pavlovič. Oba nástupce spojuji zkušenosti ze zahraničí i z michelinských podniků.

„V minulosti jsem nasbíral zkušenosti po boku gastronomických odborníků v prestižních podnicích v Česku, ale i v Rakousku a Francii a chystám se je všechny využít. Mou největší láskou je francouzská a moderní česká kuchyně,“ říká ke svému angažmá Svatopluk Hemmer.

Zahraniční zkušenosti na prestižních adresách má i Saša Pavlovič. „Jsem si jistý, že společně se Sváťou připravíme menu, za kterým se budou hosté rádi a často vracet,“ doplnil Pavlovič.

Recept na úspěch: Měli nás za naivní holky, říkají majitelky restaurace Gourmetpauza
Číšník si u mě vydělá 50 tisíc čistého. Bez praxe restauraci ani neotvírejte, říká šéfkuchař Kalina
Cizince vidím radši než Čechy. Ti často neumí jídlo pochválit, říká šéfkuchař Christian Duy Chu

 

 

 

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!