Úspěchy českých basketbalistů nahrávají bookmakerům. Sázkaři hráčům nevěřili

Tomáš Satoranský trápil tureckou obranu celý zápas.

Tomáš Satoranský trápil tureckou obranu celý zápas. Zdroj: Reuters

Čeští fanoušci národní tým v utkání s Tureckem mohutně povzbuzovali.
Čeští basketbalisté se radují z dalšího koše proti Turecku.
Čeští basketbalisté na MS na závěr základní skupiny porazili 91:76 Turecko a postoupili do osmifinále. Navíc si zajistili účast v kvalifikaci o OH.
Reprezentaci nyní čeká stěhování do Šen-čenu, kde se bude hrát osmifinálová skupina
Balvín zaznamenal za 17 bodů a 11 doskoků double double.
10
Fotogalerie

Na basketbalovém mistrovství světa v Šanghaji se nedaří jen českým sportovcům, ale i sázkovým kancelářím. Ty nad pragmatickými sázkaři, kteří českým hráčům tolik nevěřili, zatím celkově vedou v procentním poměru 60:40.

„Úspěšnější jsou bookmakeři. Konkrétně v zápase Turecko Česko bylo rozložení vkladů v poměru 82:18 procentům ve prospěch Turků," zhodnotil chování tuzemských sázkařů ředitel komunikace Sazky Václav Friedmann.

U Tipsportu na zmíněný zápas s Tureckem dali sázkaři 14 milionů korun. Přes 80 procent z nich sázku prohrálo.

Český tým před šampionátem mezi favority rozhodně nepatřil a kurs na jeho celkové vítězství se pohyboval okolo 1000:1. S postupem do osmifinálové skupiny klesl na 350:1. Mezi favority tak tým kolem Tomáše Satoranského ani dál rozhodně nepatří.

I v další fázi turnaje zůstává hlavním adeptem na titul tým USA následován Srbskem. Američanům důvěřuje šedesát procent sázejících a Srbům pětadvacet. O zbytek se dělí ostatní týmy.

Sledujte MS v basketbalu na stránkách iSport.cz zde >>>

„Jakkoliv hvězdný tým USA nevystupuje letos až tak suverénně, jak jsme zvyklí z minulosti, stále platí za největšího favorita s aktuálním kursem na zlato 1,92:1, přičemž nejvíce je podle bookmakerů bude ohrožovat celek Srbska 2,25:1," hodnotí favority na zlato mluvčí sázkové kanceláře Fortuna Petr Štain.

Celkové vklady na šampionát v Číně po odehrání základních skupin dosahují u Fortuny zhruba 35 milionů korun. Firma počítá, že za mistrovství vybere přes 100 milionů korun. Konkurenční Tipsport již získal za tikety 125 milionů a v nižších milionech se pohybují i vklady u další větší sázkové kanceláře Sazkabet.

ONLINE: Austrálie - Česko. Čtvrtfinále MS >>>

Příštím soupeřem Česka bude Brazílie. „Brazílie je s aktuálním kursem 1,42:1 favoritem, na český tým se sází v poměru 3,35:1 a vklady sázkařů jsou rozloženy zhruba 60:40 pro Brazilce,“ uvedl v pátek k rozložení sázek na víkendové osmifinálové duely Šrain.