Vztah s Prahou po koupi Incheby půjde lepším směrem, tvrdí Sehnal

Výstaviště Praha

Výstaviště Praha Zdroj: profimedia.cz

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Pavel Sehnal
Pavel Sehnal
Pavel Sehnal
6
Fotogalerie

Převzetí firmy Incheba společností ABF přinese podle jejího předsedy představenstva Pavla Sehnala mimo veletrhů také návrat kulturně-společenské složky v Holešovicích. Zároveň také doufá v prohloubení spolupráce s Prahou. “Bylo známo, že Incheba měla s hlavním městem velmi špatné vztahy”, uvedl Sehnal. Ohledně budoucí spolupráce po akvizici je optimističtější.

Jaký je váš záměr s Inchebou?

Nás záměr je, aby se veletržnictví v Praze více rozvíjelo. Doposud v hlavním městě působily dvě firmy pořádající veletrhy, spojení pod jednoho vlastníka umožní lépe koordinovat výstavnictví v Praze. Zároveň pořádat výstavy dvojnásobně velké, což pomůže hlavnímu městu v popularitě.

Jak budete dále řešit vztahy s Prahou?

Bylo známo, že Incheba Praha měla s hlavním městem velmi špatné vztahy. Probíhala mezi nimi celá řada soudních sporů, které byly částečně vyvolány shořením části Průmyslového paláce a následným řešením pojistných náhrad. Incheba také hlavnímu městu dlužila asi 145 milionů korun, které jí Praha odpustila v zájmu toho, aby s Inchebou narovnala vztahy.

My se domníváme, že vztah s Prahou se po akvizici bude ubírat lepším směrem. Měla by mezi nimi existovat vzájemná spolupráce. Víme, že se výstavnictví ve světě opírá o podporu municipality.

Co máte na mysli rozšířením spolupráce s hlavním městem?

Chtěl bych, aby Incheba plnila kulturní funkci. Areál v Holešovicích je používán částečně pro sport, zatímco kulturně společenská složka se úplně vytratila. Moje představa je, abychom společně s hlavním městem Praha našli témata a akce, které by společenskou stránku areálu v Holešovicích vrátily, ať už je to pořádání plesů, či dalších společenských akcí.

Kolik převzetí Inchebu stálo?

Oba účastníci procesu se domluvili, že zatím cenu zveřejňovat nebudou.