Zoot získal investice ve výši 4,5 milionu eur, chce posílit logistiku

Zoot

Zoot Zdroj: Zoot

Zoot
Zoot
3
Fotogalerie

Největší český módní e-shop Zoot.cz na konci uplynulého čtvrtletí díky investorům dokázal navýšit svůj kapitál. Dvojice investorů e-shopu poskytla 4,5 milionu eur (přibližně 121 milionu korun), které chce společnost investovat do dalšího rozvoje. 

Další peníze na provoz Zoot získal od investorů 3TS Capital Partners a BHS Private Equity Fund. První jmenovaná společnost e-shopu poskytla 2 miliony eur, druhá 2,5 milionu. „Zdroje získané navýšením kapitálu plánujeme využít především na posílení logistiky a IT segmentu,“ uvedl ve zprávě k hospodaření spolumajitel Zootu Ladislav Trpák. Podle něj je další prioritou také budování nových výdejen, kterých má v současnosti v Česku e-shop celkem 20. Na Slovensku provozuje společnosti deset kamenných poboček a v Rumunsku devět.

„Nadále vidíme ohromný potenciál v přesunu maloobchodního prodeje módy do on-line prostoru na trzích střední a východní Evropy a ZOOT je podle našeho názoru připraven tuto příležitost v dalších letech využít,“ uvedl k investici Jiří Beneš z 3TS Capital Partners. Informace o investicích jako první přinesl portál Ihned.cz

Investoři při poskytování kapitálu rovněž přihlíželi také na hospodářské výsledky e-shopu. Tržby v loňském roce dosáhly 706 milionů korun, což znamená meziroční nárůst 56 procent. Největší podíl na obratu, 81 procent, si připsal český trh, pobočky v Rumunsku a na Slovensku se postaraly o zbylých 19 procent. Hrubý provozní zisk před zdaněním a úroky dosáhl v loňském roce 2,9 milionu korun. Růst pro následující roky plánuje finanční ředitel Petr Ladžov udržet kolem 50 procent.

Internetový obchod se zároveň na žebříčku sestaveném deníkem Financial Times umístil na 43. místě v tisícovce nejrychleji rostoucích evropských firem.