Akcie Netflixu jsou nejvýše v historii, analytici se těší na čtvrtletní výsledky firmy

Zakladatel služby Netflix Reed Hastings.

Zakladatel služby Netflix Reed Hastings. Zdroj: Reuters

Univerzální. Služba Netflix je dostupná přes dvě stovky zařízení, včetně běžné televize, počítačů či iPadů
Netflix
Netflix
Netflix
Hvězdy v mundúrech. Orange Is the New Black se stal fenoménem, jehož herecké představitelkysklízejí řadu cen. Kompletní čtvrtou sérii Netflix uvede 17. června také českým divákům.
9
Fotogalerie

Provozovateli online videopůjčovny Netflix se daří, jeho akcie vystoupaly na rekordní hodnotu přesahující 133 dolarů. Stojí za tím optimistická očekávání analytiků, které pozitivně překvapil vývoj počtu předplatitelů Netflixu v posledním kvartále roku 2016.

Cena akcií vylétla nahoru poté, když Bryan Kraft z Deutsche Bank změnil investiční doporučení u cenných papírů Netflixu z "prodat" na "držet". Vedou ho k tomu indicie o nárůstu počtu předplatitelů služby mimo Spojené státy.

Sama firma očekávala v daném čtvrtletí jejich nárůst o 3,35 milionu, podle Krafta ale bude skutečný údaj dokonce o milion vyšší. Přesto analytik dodává, že akcie Netflixu jsou nadhodnocené, připomíná server Variety.

Vše o Netflixu čtěte zde>>>

Nárůst předplatitelů by se měl promítnout do výsledků firmy za poslední čtvrtletí roku 2016, které společnost oznámí příští týden.

Další analytici předpovídajíí, že během letošního roku přesáhne počet předplatitelů služby hranici sto milionů. V současnosti jich je přes 86 milionů.Takový vývoj očekává například společnost William Blair s tím, že poprvé od vzniku americké firmy většinu jejích klientů budou tvořit uživatelé mimo USA. 

Netflix Chart