Klinika Iscare v nových prostorech rozšiřuje portfolio výkonů

Totální náhrada kloubu je označována za nejúspěšnější operaci minulého století.

Totální náhrada kloubu je označována za nejúspěšnější operaci minulého století. Zdroj: Iscare

Nová klinika Iscare
Lékaři mají k dispozici nejmodernější technologie.
3
Fotogalerie

Pražská klinika Iscare se letos přestěhovala z Holešovic do nové desetipatrové budovy v Praze v Libni, kde se více než čtyři stovky lékařů a sester starají o stovky pacientů. Větší prostory nemocnice mimo jiné umožnily rozšířit nabídku výkonů v oblasti jednodenní chirurgie a ortopedie.

Nová nemocnice umožnila vybudování špičkového zázemí, lékaři mají k dispozici nejmodernější technologie. Klinika disponuje šedesáti lůžky na nadstandardně vybavených pokojích s klimatizací, JIP a takzvaným „dospávacím“ pokojem pro monitoring pacientů po operačním zákroku.

Měsíčně lékaři na klinice odoperují kolem tří set ortopedických pacientů a dalších více než 350 pacientů chirurgie, gynekologie, plastiky či andrologie. 

Individuální přístup

Klinika se také soustředí na maximální pohodlí pacientů, čemuž odpovídá nadstandardní zařízení pokojů, ale také krátké čekací termíny na vyšetření a zákroky. „Iscare se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu poskytované péče. Také v oblasti totálních endoprotéz stavíme na individuálním přístupu a efektivnímu plánování léčby pacientů. Ti se u nás proto objednávají na konkrétní čas, takže nečekají,“ vysvětluje Tomáš Juříček, generální ředitel Iscare. „Díky komplexní škále odborností umožňujeme pacientům podstoupit například předoperační vyšetření, kvalitní lůžkovou rehabilitaci nebo vyšetření rentgenem a magnetickou rezonancí přímo v budově. Pacienti tak nemusejí nikam cestovat a léčba probíhá pod jednou střechou,“ dodává.

Nejúspěšnější operace minulého století

Totální náhrada kloubu je označována za nejúspěšnější operaci minulého století. Jen v České republice se takových operací provede přes třicet tisíc ročně. Poškozený kloub se zcela nahrazuje umělým materiálem. Totální náhrada kyčelního kloubu se doporučuje pacientům, u kterých je kloub nevratně poškozený artrózou, revmatickou destrukcí, nádorem či jinou chorobou a zároveň má pacient silné bolesti a omezenou funkci kloubu.

Zákrok se rovněž provádí, pokud nastala zlomenina krčku stehenní kosti, kterou není vhodné řešit osteosyntézou. Operaci zcela hradí pojišťovna, pacient si připlácí pouze v případě nadstandardní hospitalizace na lůžku.

„Tyto velké operace přinášejí pacientům značnou úlevu od bolesti a obtíží a úspěšně je vracejí do normálního života, ale jako každý lékařský výkon jsou zatíženy komplikacemi. Přes dvanáct procent implantovaných kloubních náhrad je třeba během jejich fungování pro jejich opotřebování, infekci či jinou komplikaci vyměnit. Proto věnujeme velkou péči nejen provedení operace, ale i výběru kvalitního materiálu – endoprotéz a následné i pooperační péči a rehabilitaci,“ vysvětlil profesor David Jahoda, který má třicetiletou praxi v oblasti ortopedie a traumatologie a v Iscare vede Centrum ortopedie. Lékaři v Iscare dokážou provádět přes čtyřicet totálních náhrad kyčelního a kolenního kloubu měsíčně.

Centrum ortopedie Iscare

Centrum ortopedie je součástí kliniky Iscare v nové větší budově v Českomoravské ulici v Praze 9 Libni vedle O2 areny. Klinika kromě zmíněných odborností zajišťuje zdravotní služby v oblasti asistované reprodukce, komplexní léčby obezity a miniinvazivní chirurgie, gastroenterologie, léčby idiopatických střevních zánětů, plastické chirurgie a revmatologie.