Pořady ČT věnované odchodu Václava Havla zasáhly skoro čtyři a půl milionu diváků

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Anna Vackova

Úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla se stalo ústředním tématem nedělního vysílání hlavních televizních stanic v Česku. Nejsledovanějším pořadem byl mimořádný zpravodajský blok věnovaný Havlovu skonu, který spustila Česká televize odpoledne na programech ČT1 a ČT24, s počtem téměř 3,8 milionu diváků starších 15 let. O sledovanosti vysílání k této smutné události informoval mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Na včerejší úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla zareagovala Česká televize mimořádným zpravodajstvím na programech ČT1 a ČT24 a dalšími mimořádnými pořady na ČT1 a ČT2. Veškeré mimořádné vysílání věnované odchodu Václava Havla na programech ČT1, ČT2 a ČT24 zasáhlo celkem 4 miliony 420 tisíc diváků starších patnácti let.

Po 13.00 hod. začal simultánně na programech ČT1 a ČT24 mimořádný zpravodajský blok věnovaný úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla. Informoval o aktuálním dění, přinášel reakce významných osobností nejen české, ale i zahraniční veřejné scény.

Tématu odchodu Václava Havla se zcela věnovala i zpravodajská relace Události, netradičně prodloužená do 19.39 hod.
Od 20.00 hodin byla na programu ČT1 mimořádně odvysílána premiéra filmu Odcházení, který vznikl pod režisérskou taktovkou Václava Havla. Odcházení byl nejsledovanější pořad po 20.00 hod. na všech televizích. Nenechalo si jej ujít 769 tisíc diváků starších patnácti let (při podílu na publiku 18,75 procenta).

Po skončení Odcházení následovalo na ČT1 několik dalších pořadů věnovaných této významné osobnosti: GEN – Václav Havel očima Ondřeje Trojana, Už je to tady – záznam koncertu z iniciativy V. Havla a další.

Program ČT2 reagoval zařazením Havlovy hry Largo desolato od 18.05 hod. a uvedením další hry Audience od 22.05 hod. Přinesl i některé dokumenty a talk show: Václav Havel, Praha – Hrad, Fenomén Hrádeček aneb duchové pod Břečtejnem a Třistatřicettři.

Zpravodajská ČT24 pokračovala v mimořádném bloku zpravodajství i po 20.00 hod.

Zprávy v 13.00 hod., které uvedly první ucelenou zprávu o skonu Václava Havla, sledovalo na programech ČT1 a ČT24 780 tisíc diváků (při podílu na publiku 33,53 procenta).

Veškeré mimořádné pořady věnované odchodu Václava Havla na programech ČT (ČT1, ČT2 a ČT24) zasáhly celkem 4 miliony 420 tisíc diváků starších 15 let (3 min. kontinuálního sledování).

Zpravodajský blok věnovaný skonu Václava Havla na programech ČT1 a ČT24 (včetně Zpráv a Událostí) zasáhl celkem bezmála 3 miliony 800 tisíc diváků starších 15 let (3 min. kontinuálního sledování).