Šéf komunikace správy železnic Honys končí

Zbyněk Honys

Zbyněk Honys Zdroj: E15

Na Správě železniční dopravní cesty (SŽDC) došlo k menšímu personálnímu otřesu. Ředitel organizace Pavel Surý odvolal s platností ke konci dubna ředitele odboru komunikace Zbyňka Honyse. Serveru E15.cz informaci Surý potvrdil.

„Odbor komunikace nepracoval úplně dobře,“ řekl Surý s tím, že nespokojenost panovala i ve správní radě firmy. Podle generálního ředitele odbor komunikace například nezvládl přechod od příliš defenzivní komunikace k větší aktivitě. Tím se SŽDC dostala do pozice mediálního otloukánka. „Odbor je navíc personálně naddimenzován a pan Honys nepřišel s žádným řešením,“ doplnil Surý.

O nástupci se zatím dá jen spekulovat, padá například jméno Jana Mrzeny, někdejšího člena rady České televize a šéfa kanálu ČT2. To ale Surý nepotvrdil.

Zbyněk Honys je v mediálním světě známá postava. V minulosti šéfoval například odboru komunikace Českých drah, kde vymyslel projekt k připomínce osudů židovských dětí za protektorátu Winton Train. Pracoval rovněž v rozhlase či řídil zpravodajství ČT a Novy. Se svou dcerou vlastní produkční firmu Honys Motion. Na dotazy deníku E15 nereagoval.