Pneumatiky Continental: 150 let inovací a pokroku

.

. Zdroj: Pneuboss

.
.
.
.
5
Fotogalerie

Společnost Continental má dlouhou a úspěšnou historii. Sahá až do roku 1871, kdy byla založena v německém Hannoveru. Od té doby je známá tím, že vždy posouvá hranice mobility: od první automobilové pneumatiky na světě s dezénem až po chytré pneumatiky pro autonomní vozidla. Od pneumatik z přírodního nebo syntetického kaučuku až po vyrobené z kaučuku pocházejícího z pampelišek.

Pneumatiky + chytré technologie = vyšší bezpečnost a komfort

Continental se výrobou a vývojem pneumatik intenzivně zabývá už 150 let. Výrobce prémiových pneumatik z Dolního Saska se zaměřuje na inovativní, bezpečné a udržitelné výrobky. A rozhodně nemá v úmyslu s tím nyní přestat.

.. | Pneuboss

Možná si říkáte, jaké nové technologie vás mohou v pneumatikách překvapit? Continental nyní vyvíjí dva zcela nové technologické koncepty pneumatik, které v budoucnu povedou k ještě vyšší bezpečnosti na silnicích a většímu komfortu. Dva systémy – ContiSense a ContiAdapt – umožňují nepřetržité monitorování stavu pneumatik a nabízejí možnost samovolně upravovat výkonové pláště podle podmínek na silnici.  Technologie ContiSense je založena na vývoji elektricky vodivé pryžové směsi, která umožňuje odesílat elektrické signály ze senzoru v pneumatice do přijímače ve voze.  Na ni navazuje technologie ContiAdapt, která pomocí mikroprocesorů v kole a ráfku s variabilní šířkou dokáže měnit tlak v pneumatice. Systém mění velikost kontaktní plochy pneumatiky s vozovkou - což je za různých podmínek na silnici rozhodujícím faktorem bezpečnosti i komfortu.

Proč jsou pneu Continental tak oblíbené?

Dost exkurze do budoucnosti. Continental je tady už dnes s celou řadou pneumatik, které se těší velké popularitě i mezi českými řidiči. Proč? Z celé řady důvodů. Možná jich napočítáte i 15 – za každou dekádu historie značky jeden pádný argument. .. | Pneuboss

Čeští řidiči preferují pneumatiky Continental, protože značku znají, věří jí i právě kvůli historii a tradici. Pneumatiky velmi často bodují  v nezávislých testech  pneumatik. Continental má bohaté zkušenosti z automotive průmyslu,  které využívá i při neustálém vývoji pneumatik. Continental je velmi oblíbenou značkou plášťů v první výbavě evropských automobilů – každé třetí sjíždí z výrobního pásu právě na nich. Dál můžeme pokračovat ve výčtu vlastností – najdete v nich to nejlepší z německých technologií. Prémiová kvalita produktu zaručuje bezpečnou jízdu, komfort i ekonomiku provozu. Zkrátka  - už řádku let patří mezi nejoblíbenější.

Letní pneumatiky Continental jako jedny z nejlepších v recenzích a testech

Léty prověřenou kvalitou je pneu PremiumContactTM 6. Autobild, AutoZeitung nebo německý autoklub ADAC – to je jen krátký výčet nezávislých testů, ve kterých vloni bodovovala. Čím vás přesvědčí? Exceluje vyváženou funkčností na vysoké úrovni, má mimořádně dobrou přilnavost a díky tomu je obzvlášť bezpečná na mokrých vozovkách. .. | Pneuboss

Při testování padesáti letních pneumatik novináři z časopisu AutoBild nejdříve hodnotili brzdné dráhy, dosažené jednotlivými plášti na mokrém a na suchém asfaltu. Celkem 20 pneumatik, které získaly nejlepší hodnocení, se kvalifikovalo do druhého kola. To zahrnovalo dvacet testovacích disciplín na mokrých a na suchých cestách, kde byl posuzován i valivý odpor a dojezd. „Vyvážená funkčnost na vysoké úrovni. Dynamické ovládání s precizním řízením, krátkými brzdnými drahami, velmi vysokým dojezdem a výraznou úsporností,“ uvedl časopis AutoBild silné stránky pneumatiky PremiumContactTM 6.

V celkovém hodnocení získala tato letní pneumatika označení „velmi dobrá“ (1). Výrobek společnosti se stal jediným produktem, u kterého se uváděly přívlastky „Nejlepší v testu“ a „Eko-šampion“. V tomto největším testu pneumatik na světě odborníci testovali pneumatiky velikosti 245/45 R 18 100 Y na modelu vozidla BMW řady 5.

Pneumatika taktéž bodovala v testu německého časopisu Auto Zeitung. Podle hodnocení má pneumatika nejkratší brzdnou dráhu a vynikající vyvážení na mokrém povrchu a nabízí mimořádně dobrou přilnavost, která zabezpečuje obzvlášť bezpečnou jízdu na mokrých vozovkách. Vyniká rovněž vysokou bezpečností při řízení a prokazuje velmi dobré zpomalení na suchém povrchu. Pneumatiky s rozměry 225/50 R17 W/Y byly testované na vozidle BMW řady 3.

Continental PremiumContact 6 své kvality potvrdila i v testech německého autoklubu ADAC, kde obstála v konkurenci – a obsadila taktéž první místo. Nejlepší známku získala pneumatika na mokré vozovce, zejména v testech brzdění a handlingu. Testována byla pneumatika o rozměrech 225/40 R18 92Y na vozidle VW Golf.

Pokud vás zajímá víc, podrobnosti nejen o pneu, ale i o testech najdete na webu Continental.cz.

Pneumatiku otestovali i běžní řidiči

Pro potvrzení výsledků zlepšení životnosti zorganizovala společnost Continental v roce 2017 několikaměsíční testování letních pneumatik PremiumContactTM 6 těmi nejpovolanějšími – běžnými řidiči. Do testu se zapojilo deset řidičů z Česka a Slovenska. Každý testovací jezdec musel během letní sezony najezdit minimálně 15 000 kilometrů, v průměru řidiči najezdili 28 142 km. Závěrečný verdikt testovacích jezdců zněl jasně: pneumatiky PremiumContactTM 6 na českých i slovenských cestách jednoznačně obstály. Testovací jezdci ocenili především jejich vysoký kilometrový výkon, jinak řečeno – životnost pneumatik. Pozitivně se vyjádřili i ohledně nízké hlučnosti a skvělého handlingu (ovladatelnosti), což také potvrzují aktuální testy.

A kde dobře nakoupit? Řidiči oceňují neuvěřitelnou nabídku ve značce Continental, která je u českého prodejce Pneuboss skladem, za vynikající cenu s dostupností do 24 hodin.