Automobilka VW staví v USA linku na výrobu elektromobilů

Volkswagen elektromobil

Volkswagen elektromobil Zdroj: profimedia.cz

Volkswagen
Volkswagen ID. CROZZ
ilustrační foto
Volkswagen ID. Vizzion
5
Fotogalerie

Německá automobilka Volkswagen ve středu ve svém závodě v americkém městě Chattanooga zahájila výstavbu linky pro výrobu elektromobilů. Firma už na začátku roku oznámila, že do rozšíření závodu investuje 800 milionů dolarů (18,6 miliardy korun) a vytvoří v něm tisícovku nových pracovních míst.

„Je to pro firmu velký okamžik,“ uvedl šéf amerických aktivit podniku Scott Keogh. „Rozšíření lokální výroby vytváří základy pro trvalý růst v USA. Elektrické automobily jsou budoucností mobility a Volkswagen je bude vyrábět pro miliony lidí,“ dodal.

Produkce elektromobilů v americké továrně by měla začít v roce 2022. V současnosti závod zaměstnává kolem 3800 lidí a vyrábí sedany Passat a sportovně-užitkové vozy Atlas. „Chattanooga se v budoucnosti stane centrem výroby elektromobilů v Severní Americe,“ uvedla firma.

Volkswagen zahájil výstavbu linky pro výrobu elektromobilů v USA den poté, co americký výrobce elektromobilů Tesla oznámil, že se rozhodl postavit svou první evropskou továrnu v Německu.