Cromodora ztrojnásobí výrobu

Škoda Auto zahájila 23. srpna v Mladé Boleslavi výrobu nové kompaktní limuzíny Rapid. Vůz bude od října postupně uváděn na evropské trhy, příští rok v Číně a od roku 2014 v Rusku. Kapacita výrobní linky se postupně zvýší z 800 na 1200 vozů denně. Světová premiéra je naplánována na zářijový autosalon v Paříži. (zdroj: ČTK)

Škoda Auto zahájila 23. srpna v Mladé Boleslavi výrobu nové kompaktní limuzíny Rapid. Vůz bude od října postupně uváděn na evropské trhy, příští rok v Číně a od roku 2014 v Rusku. Kapacita výrobní linky se postupně zvýší z 800 na 1200 vozů denně. Světová premiéra je naplánována na zářijový autosalon v Paříži. (zdroj: ČTK) Zdroj: CTK

V Evropské unii se loni sice prodalo nejméně osobních automobilů od roku 1995, avšak italský výrobce litých kol pro automobilový průmysl Cromodora Wheels hodlá do roku 2020 zvýšit produkci ve výrobním závodě v Mošnově na Novojičínsku téměř trojnásobně. Důvodem jsou noví zákazníci včetně tuzemské jedničky Škoda Auto či skupiny Jaguar Land Rover. Do rozšíření kapacit investuje v první fázi sedmnáct milionů eur.

„Vzhledem ke stále rostoucímu zájmu našich zákazníků o zvyšování dodávek z našeho závodu se italští majitelé rozhodli závod rozšířit. Tato vize zde byla od počátku projektu, kdy byl zakoupen pozemek s rezervou na budoucí rozšíření,“ řekl deníku E15 generální ředitel tuzemského závodu Cromodora Wheels René Hilscher.

„Probíhají potřebná povolení s cílem zahájit stavbu v tomto roce. Projekt se bude realizovat postupně v návaznosti na situaci na trhu,“ dodal. S nárůstem kapacit by měl růst i počet zaměstnanců z nynějších dvou set až na dvojnásobek.

Výrobní závod v průmyslové zóně Mošnov zahájil provoz v roce 2008. Tehdy firma se stovkou zaměstnanců vyrobila zhruba 200 tisíc kol, letos jich chce vyrobit 1,3 milionu. Kapacita v roce 2020 by měla dosáhnout 2,6 milionu kol. Firma, jejíž tržby dosáhly předloni téměř miliardy korun, má ve svém výrobním areálu volné pozemky o třiceti tisících metrech čtverečních – a na nich chce postavit nové výrobní prostory.

Cromodora Wheels chystá výrobu v Mošnově

Ostrava chce prodat část mošnovské zóny

Mošnov vábí firmy