Je mnoho důvodů proč používat sdílený elektromobil

Zdroj: Pražská energetika, a.s.

Je spousta příležitostí, jak v Praze jednoduše využít sdílený elektromobil a přitom se o nic dalšího nestarat. Občasné jízdy po městě, různé zařizování, nákupy, cesty k lékaři, pracovní schůzky, příležitostné cesty do centra i výlety za Prahu atp. Prakticky se přestává vyplácet mít svůj vlastní vůz - společnosti PRE, CAR4WAY a Porsche Česká republika vám nabízejí sdílení moderních elektromobilů Volkswagen e-Golf.

Sednete a jedete

Volně stojící elektromobily e-Golf se speciálním označením jsou přístupné všem registrovaným uživatelům. Poté, co si vůz zarezervujete, snadno ho vyhledáte pomocí speciální aplikace – buď ve  smartphonu nebo na internetových stránkách CAR4WAY. K otevření vozu vám stačí pouze čipová karta. Klíč ke každému vozu je umístěn v přihrádce spolujezdce, takže na cestu můžete vyrazit hned, bez formalit, které by vás čekaly například v autopůjčovně.

Parkujete absolutně bez starostí

Po ukončení jízdy vůz jednoduše uzamknete kartou – přiložením na čtecí zařízení za čelním sklem – a zanecháte kdekoliv v lokalitě označené „volný carsharing“, která pokrývá defacto celou Prahu. Parkování po Praze se sdíleným elektromobilem neřešíte. V modrých a fialových zónách parkujete bezplatně.  

Účtování za skutečné kilometry

Zaplatíte pouze to, co skutečně projedete. Carsharing znamená v překladu sdílení automobilů za pomocí speciálního hardwaru a softwaru – každé auto má zabudovanou GPS, díky níž jsou účtovány jen najeté kilometry a doba užívání.

Žádný servis ani papírování

Nemusíte se starat o záležitosti běžně spojené s vlastnictvím auta, jako jsou servis, údržba, pojištění nebo dálniční známka. V rámci carsharingu, i jeho ekologičtější varianty sdílení elektromobilů, po registraci a uhrazení vratné kauce jednoduše sdílíte vozy dle svých potřeb – minimální doba sdílení je jedna hodina.

Zvýhodněné dobíjení v síti PRE

K dobíjení elektromobilů slouží síť dobíjecích stanic PRE, tzv. PREpointů. PRE v tomto pilotním projektu nabízí další z benefitů pro své věrné zákazníky, protože odběratelé elektřiny od PRE mají při sdílení elektromobilů 50% slevu na registraci a na dva měsíce po registraci bezplatný paušál tarif Optimum v hodnotě 599,- Kč!

Ušetříte i naši přírodu

Výhody však přináší e-carsharing i pro každého, kdo se zaměřuje na ekologicky udržitelnou mobilitu. Vozy Volkswagen e-Golf jezdí zcela bez emisí a mají komfortní dojezd až 300 kilometrů. Sdílením elektromobilů tedy ušetříte nejen čas, ale i přírodu, peníze a starosti.

Pražská energetika, a.s.

Jednoduše se přihlaste ke sdílení elektromobilu

Zaregistrovat se může každý, kdo vlastní řidičské oprávnění, ať už z pohodlí domova, nebo osobně s asistencí v pražské kanceláři CAR4WAY. Pro úspěšnou on-line registraci je třeba pouze platný doklad totožnosti, řidičský průkaz a platební karta k úhradě vratné kauce, která v základu činí 2 000 Kč.

Více informací najdete na www.premobilita.cz