Ostravská Nová huť změní vzhled, převlečení do kabátu Liberty Steel vyjde na miliony

Liberty Steel

Liberty Steel Zdroj: profimedia.cz

Jak se vyrábí dráty v ostravských hutích Arcelor Mittal
Válcovna trub v Liberty Ostrava
Válcovna trub v Liberty Ostrava
Válcovna trub v Liberty Ostrava
Válcovna trub v Liberty Ostrava
29
Fotogalerie

S příchodem společnosti Liberty Steel, nového vlastníka ostravské Nové hutě, dojde na kompletní rebranding značky Arcelor Mittal Ostrava na Liberty Ostrava. Vše, co připomíná Arcelor, z huti postupně mizí. Na kolik peněz přejmenování přijde nechtějí zástupci Liberty zatím odhadovat, ale marketingoví experti, které server E15 oslovil uvedli, že kompletní změna jména může firmu stát nejméně desítky milionů.

„U tak velké firmy, jako je ostravský Arcelor, je odhad nákladů velice obtížný, ale do desítek nebo stovek milionů se to určitě vyšplhá. Záleží také na tom, zda změnu bude provázet nějaká kampaň, a jak bude rozsáhlá. Nejnákladnější bude předělat všechna externí označení, které firma využívá. Od vizitek, přes polepy, značení na železničních mostech, billboardy, nebo tiskoviny. Změna identity v digitálním světě je naproti tomu mnohem jednodušší, rychlejší a levnější,“ říká marketingový expert Ondřej Vácha.  

Změny loga a názvu se v Ostravě poznají na první pohled. Nové budou šipky označující křižovatky přiléhající k hutím, bannery na železničních mostech směrem na Havířov, billboardy a směrové cedule. Přejmenování se dotkne i administrativy a výroby. „Inovované  budou veškeré externí dokumenty, smlouvy, patenty, ochranné známky, certifikáty, razítka, domény, profily na sociálních sítích, webové stránky, emailový přechod z platformy ArcelorMittal na platformu Liberty, vizitky, výrobkové katalogy, obaly, kartičky pro povolení vjezdu, či ochranné pomůcky pro návštěvy,“ vypočetla ředitelka komunikace Liberty Ostrava Barbora Černá Dvořáková.

Do nového kabátu se v rámci přejmenování obléknou i podnikový časopis, značení služebních vozů, pracovní techniky, lokomotiv, autobusu a také ochranné pracovní pomůcky pro tisíce zaměstnanců.

Jméno hutí se v minulosti měnilo již několikrát. Z původního NHKG na Nová huť n.p. V devadesátých letech vznikla akciová společnost Nová huť, z níž se s novým vlastníkem staI Ispat Nová huť. Poté přišla éra Mittalu pod jmény Mittal Steel Ostrava  a následně ArcelorMittal Ostrava. Nyní se Nová huť prezentuje jménem Liberty Ostrava.

Video placeholde
Jak se vyrábí dráty v ostravských hutích Arcelor Mittal • e15, Liberty Ostrava
Válcovna trub v Liberty OstravaVálcovna trub v Liberty Ostrava|e15 Michal Nosek