Pacovské strojírny poslaly první pivovar do Jižní Koreje, dodávka proběhla v rekordním čase

Výroba varen v Pacovských strojírnách

Výroba varen v Pacovských strojírnách Zdroj: Michael Tomes, E15

Výroba varen v Pacovských strojírnách
Výroba varen v Pacovských strojírnách
Výroba varen v Pacovských strojírnách
Výroba varen v Pacovských strojírnách
Výroba varen v Pacovských strojírnách
16
Fotogalerie

Pacovské strojírny, které dodávají technologie pro pivovary a lihovary, dodaly svůj první pivovar do Jižní Koreje. Jde o investici zhruba za osm milionů korun, bude vařit pivo ve městě Busan, řekl ředitel marketingu firmy Petr Cejnar.

Korejský pivní trh je od českého odlišný. Ovládají jej tři velcí hráči a menších pivovarů je tam jen několik. Ten, který vyrobily Pacovské strojírny, má kapacitu 125 tisíc litrů piva typu českého světlého ležáku.

"Pivovar byl dodán v rekordním čase. Od uzavření kupní smlouvy do doby zprovoznění pivovaru neuplynuly ani čtyři měsíce. Proto i část dodávky zařízení byla dodána letecky," uvedl Cejnar.

Pivovar je umístěn ve zcela nově zrekonstruované budově bývalého průmyslového objektu, ve kterém vzniklo nákupní a kulturní středisko. "Náš pivovar s měděnou varnou stojí v samém centru budovy, obklopen obrazovou galerií a luxusními butiky. Pro samotné Korejce je tak návštěva našeho pivovaru zcela nevšedním zážitkem," uvedl Cejnar.

Pivovar od Pacovských strojíren koupila společnost Praha Craft Brewery, se kterou už strojírny jednají o dalších dodávkách. Podle Cejnara je korejský trh velice perspektivní, hlavně kvůli tomu, že tam není tolik minipivovarů jako v Česku.

Pacovské strojírny produkují technologické celky pro potravinářský, chemický a farmaceutický průmysl a také pro zemědělství. Za minulý rok tato akciová společnost vykázala obrat kolem 400 milionů korun.

Strojírny jsou členem skupiny Safichem Group. Do této skupiny patří i firmy Chemoprojekt, Chemoproject Nitrogen, Technoexport, VUAB Pharma, ZVU Strojírny a DUKLA Strojírny. Působí v oblasti chemického, petrochemického, farmaceutického, energetického a potravinářského průmyslu.