Papcel z Litovle vstoupil na ruský trh. Dodá linku papírně

zleva: Karel Bureš, CEO ČEB, David Dostál, majitel Papcel

zleva: Karel Bureš, CEO ČEB, David Dostál, majitel Papcel Zdroj: Jan Černý, ČEB

Papcel
Česká exportní banka
3
Fotogalerie

Česká exportní banka půjčuje litovelské firmě 800 milionů korun.

Litovelská společnost Papcel dodá linku na výrobu papíru do závodu MAJAK-Technocell v Rusku, stane se tak ještě  do konce letošního roku. Na vývoz české výrobní technologie se podílí Česká exportní banka (ČEB), která půjčuje firmě 800 milionů korun. Za celou dobu spolupráce, která trvá více než dekádu, pomohla ČEB firmě s vývozem zboží za 2,5 miliardy korun.

“Díky podpoře ČEB se Papcel mohl stát dodavatelem velkých celků, rozšiřuje výrobu a nabírá nové zaměstnance,” sdělil E15 spolumajitel společnost Papcel David Dostál. Jediný tuzemský výrobce technologií pro papírenský průmysl má zastoupení v USA, Finsku, Jihoafrické republice, Indii a v Ruské federaci. Výrobky z Litovle vyváží do celého světa.

“Papcel je náš dobrý klient, který vyrábí zboží s vysokou přidanou hodnotou. Rádi jsme Papcelu pomohli při vstupu na ruský trh. Právě pro podporu diverzifikace tuzemského exportu tu Česká exportní banka je,” řekl předseda představenstva a generální ředitel ČEB Karel Bureš.

ČEB podporuje zahraniční odbyt tuzemské výrobní technologie firmy Papcel od roku 2006. Za tu dobu financovala čtyři projekty. Prvním byla dodávka linky na zpracování celulózy do závodu MAJAK-Technocell ve městě Penza. Na stejné místo se letos Papcel spolu s ČEB vrací.

“Papcel nachází nová odbytiště prakticky po celém světě a Česká exportní banka je připravena jemu i dalším firmám pomoct na trzích všech kontinentů,” dodává Bureš.