Škoda navýší produkci karoserií v Mladé Boleslavi. Plán stojí na dobrovolných směnách

Výroba karoserií ve Škodě

Výroba karoserií ve Škodě Zdroj: Škoda

Výroba karoserií ve Škodě
Škoda Auto
Škoda Auto, ilustrační foto
Škoda Auto, ilustrační foto
Škoda Auto, ilustrační foto
6
Fotogalerie

Mladoboleslavská Škoda Auto plánuje navýšení produkce lisovny, jedné z klíčových součástí závodu. Pomocí dílčích úprav a opatření tak chce automobilka ročně vyrobit až 1,2 milionu karoserií, oproti současnému stavu to znamená nárůst produkce o třetinu. 

Zvýšení výroby karoserií chce automobilka dosáhnout především zvýšením pracovních dnů v lisovně. „To bude možné díky dobrovolným směnám zaměstnanců,“ řekl pro E15 šéf firemních odborů Jaroslav Povšík.

Automobilka však plánuje také dílčí investice do zařízení a rekonstrukci linek. Tato opatření by měla zajistit nižší zmetkovost výrobků a celkově větší spolehlivost výrobního procesu.

Zvýšení produkce se však nedotkne pouze mladoboleslavského závodu. Produkce z lisovny putuje také do továrny v Kvasinách, kde automobilka vyrábí modely Superb, Kodiaq a Karoq. Informace o zvýšení produkce vyplývají z posudku vlivů na životní prostředí.

Součástí rekonstrukce podle záměru nemá být výstavba ani rekonstrukce budov. Do výstavby nové lisovny totiž automobilka před dvěma lety investovala 86 milionů eur (2,2 miliardy korun). K otevření nové haly došlo letos na jaře, mladoboleslavský závod je tak jedinou továrnou v Evropě, která disponuje hned dvěma automatizovanými lisy.