Sokolovská uhelná bude s Pauknerem stavět rozvodné sítě. Chce stamilionové tržby

Jedna ze čtyř tuzemských uhelných společností Sokolovská uhelná vstupuje do nového oboru. Se svým dlouholetým byznysovým partnerem, miliardářem Petrem Pauknerem, se její sesterská společnost SUAS Group chystá založit společný montážní podnik, který bude stavět elektrické rozvodné sítě.

Jedna ze čtyř tuzemských uhelných společností Sokolovská uhelná vstupuje do nového oboru. Se svým dlouholetým byznysovým partnerem, miliardářem Petrem Pauknerem, se její sesterská společnost SUAS Group chystá založit společný montážní podnik, který bude stavět elektrické rozvodné sítě. Zdroj: Whitesachem, Wikimedia Commons

Pavel Tomek - místopředseda dozorčí rady SUAS GROUP
Petr Paukner Carbounion
Dokážeme nabídnout nejen zpracovatelské a dopravní kapacity, ale i těžební služby, se kterými máme letité zkušenosti,“ sdělil v rozhovoru pro deník E15 spoluvlastník Sokolovské uhelné Jan Rokos.
4
Fotogalerie

Jedna ze čtyř tuzemských uhelných společností Sokolovská uhelná vstupuje do nového oboru. Se svým dlouholetým byznysovým partnerem, miliardářem Petrem Pauknerem, se její sesterská společnost SUAS Group chystá založit společný montážní podnik, který bude stavět elektrické rozvodné sítě. Spojení do společnosti SUAS Grid ještě musí schválit antimonopolní úřad.

SUAS Grid, v němž budou podíly obou partnerů v poměru jedna ku jedné, se chce soustředit primárně na lokality v západních a severních Čechách. Důvodem je skutečnost, že právě v těchto regionech Sokolovská uhelná i SUAS Group působí. 

„Severní a západní Čechy jsme vybrali kvůli dostupnosti kapacit, které bude společný podnik využívat. Zejména se jedná o dostupnost pracovníků původně pracujících v energetické či těžební části Sokolovské uhelné,“ říká k lokálnímu zaměření místopředseda dozorčí rady SUAS Group Pavel Tomek, který ve firmě zastupuje dědice zesnulého majoritního akcionáře Františka Štěpánka.

Podnik bude mít podle Petra Pauknera zpočátku zhruba padesát pracovníků. „Do týmu, který bude postaven z lidí především Sokolovské uhelné, chceme přinést zkušenosti, know how a reference. Na trhu montáží působíme už sedm let,“ vypočítává Paukner s tím, že si s firmou zatím nestanovuje žádné finanční plány.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!