Tesla Model 3 bude muset bojovat se silnou konkurencí. Podívejte se

První sériová Tesla Model 3 vyrobena. Přednost před zákazníky mají zaměstnanci

První sériová Tesla Model 3 vyrobena. Přednost před zákazníky mají zaměstnanci Zdroj: Autorevue.cz

Třídvéřový hatchback	 i3 mnichovské automobilky BMW je jedním z prvních účelně postavených elektromobilů. Premiéru měl před třemi lety a prodává se ve dvou variantách
První verze je čistě elektrická, druhá disponuje dvouválcovým motorem, který baterie dobíjí. V minulém roce automobil prošel faceliftem, od té doby se zvýšil elektrický dojezd na 183 kilometrů.
Vůz má pohon na zadní nápravu a z 0 na 100 zrychlí za 8,1 sekundy. Cena čistě elektrické verze i3 v Česku začíná na 989 tisících korunách, za variantu se spalovacím motorem si zákazníci připlatí cca 120 tisíc.
Opel Ampera-e, kterou vytvořil koncern General Motors, navazuje na minulou generaci Ampery, které ještě v názvu neměla přídomek „-e“. Sesterským modelem je Chevrolet Bolt
Ampera-e boduje především kapacitou baterií, které jsou dvojnásobně větší v porovnání například s BMW i3. Podle americké metriky EPA ujede na jedno nabití vůz 383 kilometry.
22
Fotogalerie

Automobilka Tesla je fenoménem dnešní doby i přesto, že její prodeje dosahují pouze desítek tisíců kusů. V současnosti zákazníci trpělivě očekávají dodání nejnovějšího elektromobilu - Modelu 3. Na trhu se však objevuje stále více vozů, které Tesle dokáží konkurovat, ať už cenou, či dojezdem. Na přehled konkurentů ze stejné cenové hladiny se můžete podívat v galerii. 

Tesla se doposud soustředila na luxusnější vozy, u kterých marže aspoň částečně pokrývala vysoké náklady na vývoj. Tesla Model 3 má však být elektromobilem pro širší veřejnost, jehož cena se má pohybovat kolem 800 tisíc korun. V květnu letošního roku měla Tesla na vůz téměř půl milionu objednávek. 

Majitelé za vynaložené peníze dostanou sedan střední třídy, který na jedno nabití dokáže urazit přes 300 kilometrů, čímž se v dané cenové kategorii řadí mezi rekordmany. Nesmí však usnout na vavřínech - podle serveru Seeking Alpha chtějí bude do roku 2022 jezdit po světě 143 různých modelů elektromobilů.