Tesla potřetí ve své historii vykázala čtvrtletní zisk

Výroba Tesly

Výroba Tesly Zdroj: Profimedia

Elon Musk - miliardář spojený se značkami PayPal, Tesla Motors, SpaceX a nyní i Hyperloop.
Elon Musk
Electromobil Tesla
Vůz Tesla
Tesla Model S
10
Fotogalerie

Výrobce elektromobilů Tesla ve třetím čtvrtletí tohoto roku vydělal rekordních 311,5 milionu dolarů. Firmě se podařilo zmírnit své problémy s malou výrobní a logistickou kapacitou, informuje BBC.

Příjmy společnosti činily 6,8 miliard dolarů, v meziročním srovnání jde o více než dvojnásobek. Hodnota akcií firmy v reakci na zprávu povyskočila o deset procent. Do nynějška se totiž v patnáctileté existenci Tesly jen dvakrát stalo, aby vykázala ve čtvrtletí zisk, připomíná BBC.

V dopise investorům šéf společnost Elon Musk označil výsledky řečeného kvartálu za historický milník s tím, že pramení z vynalézavosti a "neuvěřitelně tvrdé práce." Dodal, že firma je na cestě k dosažení zisku také v posledním letošním čtvrtletí. Již dříve investorům slíbil, že během aktuálního roku dosáhne Tesla černých čísel. Zisku za kompletní rok však ještě nikdy nedosáhla.

"Normálně bychom řekli investorům, aby se příliš nezaobírali čísly za jeden jediný kvartál, ovšem tento je pro Teslu opravdu významný," uvádí Nicholas Hyettz finanční společnosi Hargreaves Lansdown.

Výsledky firmy táhne především poptávka po jejím Modelu řady 3. Tesla v uvedeném čtvrtletí vyrobila přes 80 tisíc vozů, z nich více než 60 procent činil Model 3.