Volkswagenu se ve Spojených státech nedaří. Meziročně tam prodal o třetinu méně

Odbyt Volkswagenu ve Spojených státech se ve druhém čtvrtletí dál snižoval. Meziročně klesl o 34,4 procenta na 78 281 vozů, uvedla firma v pátek na svém webu.

Odbyt Volkswagenu ve Spojených státech se ve druhém čtvrtletí dál snižoval. Meziročně klesl o 34,4 procenta na 78 281 vozů, uvedla firma v pátek na svém webu. Zdroj: Reuters

Výrazný pokles prodeje zaznamenal VW téměř u všech modelů.
Volkswagen
3
Fotogalerie

Odbyt Volkswagenu ve Spojených státech se ve druhém čtvrtletí dál snižoval. Meziročně klesl o 34,4 procenta na 78 281 vozů, uvedla firma v pátek na svém webu. Na vině je přetrvávající nedostatek čipů a problémy se zásobovacími řetězci, které brzdí výrobu.

Výrazný pokles prodeje zaznamenal VW téměř u všech modelů. Opět se propadly i prodeje městských sportovně-užitkových vozů Atlas a Tiguan, které jsou u amerických zákazníků dlouhodobě velmi oblíbené.

Celé pololetí bylo stejně slabé jako druhé čtvrtletí. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku klesl prodej za prvních šest měsíců roku zhruba o 32 procent na 143 279 vozů.

Podobně jako Volkswagenu se na americkém trhu ze stejných důvodů nedaří ani konkurenční automobilce BMW. Výrobce luxusních vozů zaznamenal ve čtvrtletí pokles prodeje o 18,3 procenta. Hůře se prodávaly zejména limuzíny.

Méně vozů prodávají i domácí firmy. Největší americký výrobce vozů General Motors (GM) vykázal ve druhém čtvrtletí pokles prodeje o 15 procent na 582 401 vozů.