Výrobce Putinovy limuzíny Aurus postaví továrnu v Tatarstánu, dodávat chce pět tisíc aut ročně

Aurus

Aurus Zdroj: profimedia.cz

Aurus
Aurus
Aurus
Aurus
Aurus
16
Fotogalerie

Ruský výrobce luxusních vozů Aurus plánuje do konce příštího roku postavit továrnu v Tatarstánu, která by dodávala 5000 limuzín ročně. V Ženevě představil poprvé v Evropě modely Senat S600 a prodlouženou verzi Limousine L700, se kterou jezdí i ruský prezident Vladimir Putin.

Aurus v současnosti auta vyrábí ručně v Moskvě. Masivní limuzíny jsou určeny primárně pro ruský trh, později s náběhem sériové výroby ale firma počítá s jejich vývozem do Evropy nebo na Blízký východ.

Jedno z nejluxusnějších aut na světě nabízí podobný komfort jako Rolls-Royce Phantom nebo Mercedes třídy S. Samozřejmostí jsou měkké koberce s vysokým vlasem, všestranně elektricky nastavitelná sedadla vzadu i vepředu nebo velké displeje pro pasažéry na zadních sedadlech.

Srdcem vozu je osmiválcový motor vyvinutý ve spolupráci s Porsche o objemu 4,4 litru přeplňovaný dvěma turby kombinovaný s elektromotorem, který disponuje celkovým výkonem 598 koní. O přenos hnací síly na všechna čtyři kola se stará devítistupňový automat. Automobil má adaptabilní tempomat, stabilizaci podvozku nebo systém nouzového brzdění.