Witte postaví nový závod v Ostrově. Chce vyrábět 30 milionů klik ročně

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Gabriel Millos, Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

Společnost Witte Nejdek zahájila přípravu stavby nového závodu v průmyslové zóně v Ostrově na Karlovarsku. Výrobce zámkových systémů pro automobilový průmysl by v ostrovském závodě chtěl vyrábět až 30 milionů sad klik (doorsetů). Vyplývá to z oznámení záměru, jehož ekologický dopad v současné době posuzuje ministerstvo životního prostředí.

V továrně chce Witte vyrábět plastové díly ve vstřikovacích lisech s následným lakováním sad klik pro automobilový průmysl. V závodu budou dále umístěny sklady materiálu, mezioperační sklady a další podpůrné provozy jako nástrojárna a sklad forem.

Součástí záměru je i vybudování přístupové komunikace, parkoviště o 130 parkovacích stání a retenční nádrže o objemu 600 metrů krychlových.

Podle záměru by se v Ostrově mohlo začít stavět v červenci letošního roku a po jednotlivých etapách by se závod mohl dokončit v dubnu 2016.

Na stavbě se Witte dohodlo s vlastníkem pozemků, kterou je společnost Mahle Behr. Ta měla v roce 2012 začít v zóně vlastní závod, ale svůj záměr na poslední chvíli pozastavila. Nyní se jeví jako pravděpodobnější záměr úspěšné společnosti Witte, jejíž nejdecký závod je největším v rámci skupiny Witte, která působí v celé Evropě.

Cílem nového závodu by tak bylo i sjednocení výroby sad klik do jedné lokality, aby nemusely být jednotlivé výroby a úkony prováděny na více místech v Evropě a výroba byla ekonomická i ekologická.