Ranní přehled podle Bloombergu: Kolabující Hongkong, neduživé akcie a pokrok ve Španělsku

Denní monitor

Denní monitor Zdroj: Profimedia.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Španělská dohoda

Ve Španělsku se tvoří koaliční vláda. Předběžně se na ní domluvili španělští vládní socialisté s druhou nejsilnější levicovou aliancí Unidas Podemos. K vládnutí však budou potřebovat ještě podporu dalších menších stran. Některé z nich pomoc přislíbily, jiné odmítly - například katalánská separatistická strana ERC.

Nová továrna

Americká automobilka Tesla hodlá postavit novou továrnu na výrobu svých elektrovozidel v Evropě. Podle oznámení šéfa společnosti Elona Muska by tato továrna měla stát v blízkosti Berlína.

Akcie bez hnutí

I přes oznámení amerického prezidenta Donalda Trumpa o tom, že jsou Spojené státy blízko podpisu první fáze obchodní dohody s Čínou, zůstaly americké akcie v klidu a úterní obchodování uzavřely bez výraznějších změn. 

Kolabující Hongkong

Město je na pokraji kolapsu. To jsou slova jednoho z vysoce postavených hongkongských policejních činitelů ohledně situace v asijském městě. Kvůli vzrustajícímu množství násilných střetů při protestních akcích zůstávají například uzavřeny desítky škol, protestující navíc zastavili provoz metra.