Fond Trikaya mění strategii. Nově bude cílit i na byty. První investicí je Čtvrť pod Hády

Projekt Čtvrť Pod Hády bude stát více než čtyři miliardy korun.

Projekt Čtvrť Pod Hády bude stát více než čtyři miliardy korun. Zdroj: Trikaya

Část projektu je teď součástí portfolia investičního fondu Trikaya.
V rámci něj vznikne tisícovka bytů.
3
Fotogalerie

Investiční fond Trikaya vstoupil do nového roku s upravenou strategií. Aby byl schopen svým investorům zajistit stabilní výnos, který se dosud pohyboval v průměru kolem šesti a půl procenta ročně, hodlá v následujících letech do portfolia zahrnout i rezidenční projekty. Jeho první investicí se stal brněnský projekt Čtvrť Pod Hády od stejnojmenné developerské skupiny Trikaya. Odhadovaná hodnota celého projektu je více než čtyři miliardy korun.

Projekt počítá s výstavbou tisícovky bytů ve čtyřech etapách, ta první by měla být zahájena do června letošního roku. Společnost už disponuje územním rozhodnutím. Jak velká část projektu se stala součástí investičního fondu, majitelé přesně neuvedli. Zvolenou strategií si ale jsou jisti a plánují investici v projektu Čtvrť Pod Hády v následujících letech postupně zvyšovat. 

„Abychom investorům zajistili stabilní výnos, rozhodli jsme se v souladu s investiční strategií v následujících letech do fondu zahrnout i aktiva rezidenčních nemovitostí,“ uvedl zakladatel developerské skupiny Trikaya Dalibor Lamka.

Projekt Čtvrť Pod Hády je jedním z největších developerských projektů v Brně. Jeho autory jsou brněnští architekti Kuba & Pilař. Projekt je postaven na moderních technologiích umožňujících udržitelný provoz a úsporné hospodaření s vodou.

Tisícovka bytů v bytových domech i viladomech vyroste na brownfieldu na pomezí čtvrtí Maloměřice a Obřany. Součástí projektu bude i centrální náměstí, obchody, nabíjecí stanice pro elektromobily či energeticky úsporné osvětlení. Byty z první etapy by měly být připravené k nastěhování v polovině roku 2025.

Investiční fond Trikaya má za sebou pětileté působení na trhu. Loňský rok byl pro něj zatím nejúspěšnější, neboť fond dosáhl zhodnocení 9,06 procenta. Aby si dosavadní růst hodnoty udržel, přišel s úpravou strategie.

„Investorům chceme nabídnout podíl na vlastnictví projektu prostřednictvím fondu. Stavba celého projektu bude trvat déle než šest let, díky čemuž se pro investory stává velmi zajímavou investicí z pohledu ochrany prostředků během různých ekonomických cyklů,“ doplnil finanční ředitel skupiny Trikaya Jan Kolařík.