Hotel u fotbalové Sparty bude provozovat řetězec Hard Rock International

Hotelu ze sítě Hard Rock se dočká i Praha. Luxusní hotelový komplex vyroste na Letné.

Hotelu ze sítě Hard Rock se dočká i Praha. Luxusní hotelový komplex vyroste na Letné. Zdroj: EPH

Majitel Sparty Daniel Křetínský pozorně sledoval výkon svého týmu proti Trabzonsporu
Vizualizace Hotelu Letná, který vedle stadionu AC Sparta Praha na Letenské pláni postaví skupina miliardáře Daniel Křetínského.
Majitel Sparty Daniel Křetínský rozmlouvá po nevydařeném zápase s Václavem Jílkem
Interiér Hard Rock Café v Praze
Nový Hard Rock hotel na Floridě
7
Fotogalerie

Nový pětihvězdičkový hotel, který vyroste na zrušeném tréninkovém hřišti fotbalové Sparty na pražské Letné, ponese název Hard Rock Hotel Prague, provozovat jej bude stejnojmenný řetězec. Otevření komplexu je plánováno na první polovinu roku 2023. 

Hard Rock Hotel Prague by měl být zaměřen především na kongresoovu turistiku. Jeho součástí bude 523 pokojů, restaurace, střešní bar, fitness a spa.

Přípravné a stavební práce na kongresovém hotelu zahájil Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského prostřednictvím své dceřiné společnosti EP Real Estate ve spolupráci s hotelovým řetězcem Hard Rock International.

„Velmi si vážíme příležitosti, že můžeme spolupracovat na výstavbě tohoto hotelu právě se společností Hard Rock International, která bude operátorem a nájemcem objektu. Jde bezesporu o respektovaný hotelový řetězec, který doplní stávající portfolio pražských hotelů. Pro EP Real Estate jde o klíčový projekt na domácím trhu, kterému už od fáze prvotního plánování věnujeme maximální pozornost,“ říká Michal Viktorin, ředitel EP Real Estate.

V roce 2020 bude společnost otevírat Hard Rock Hotel Dublin, Hard Rock Hotel Madrid, Hard Rock Hotel Amsterdam a Hard Rock Hotel Budapešť.

Společnost Hard Rock International, která síť stejnojmenných hotelů, kasin, obchodů a kaváren provozuje působí v současnosti v 75 zemích světa. 

Hotely pod značkou Hard Rock nabízejí zpravidla bohatou volnočasovou zábavu. Často využívají motivy s hudební tématikou a suvenýry spojené se známými osobnostmi pop-music, podobně jako jejich restaurace a kasina. Nedávno například Hard Rock otevřel na Floridě hotel ve tvaru kytary. 

Daniel Křetínský je spolumajitelem vydavatelství Czech News Center, které provozuje také ekonomický web E15.cz.