J&T Real Estate dokončila obchodní centrum za více než miliardu

Nové obchodní centrum Eperia ve slovenském Prešově.

Nové obchodní centrum Eperia ve slovenském Prešově. Zdroj: J&T Real Estate

J&T investovala do nákupního centra přes jednu miliardu korun.
V prešovském obchodním centru Eperia mají obchody znímé řetězce.
Obchodné ceontrum Eperia vytvořila na východním Slovensku 700 pracovních míst.
4
Fotogalerie

Developerská část skupiny J&T otevřela ve slovenském Prešově nové obchodní centrum Eperia. Investice činila 50 milionů eur, což převyšuje jednu miliardu korun.

„Je to náš nejnovější projekt v retailovém segmentu takovéhoto rozsahu,“ uvedl Pavel Pelikán, výkonný ředitel J&T Real Estate.

Obchodní centrum má 22 tisíc metrů čtverečních. Fungovat v něm bude přes sto prodejen a restaurací. V centru budou mít obchody například oděvní řetězce C&A, H&M a New Yorker nebo prodejce obuvi CCC.  Z restaurací se v Eperii mimo jiné představí zcela nový koncept Šariš. Celkem projekt vytvořil přibližně 700 pracovních míst.

J&T Real Estate patří mezi významné developery na Slovensku i v České republice. Společnost připravuje obří projekt v Bratislavě na obou březích Dunaje. Počítá s výstavbou více než čtyř tisíc bytů, čtvrt milionem metrů čtverečních kanceláří, sportovišť a tramvajových tratí. Developer má zkušenosti rovněž se stavbou lyžařských areálů v Tatrách.

J&T Real Estate je aktivní také na českém trhu. Aktuálně stavěné administrativní centrum Rustonka v Praze na Invalidovně si z velké části pronajal americký internetový gigant Amazon pro mezinárodní centrum sdílených služeb.