Metrostav je o krok blíž dokončení projektu na Palmovce. Zkolaudoval první budovu

Palmovka Open Park 4

Palmovka Open Park 4 Zdroj: ln

Palmovka Open Park 4
Palmovka Open Park 4
Palmovka Open Park 4
Palmovka Open Park 4
5
Fotogalerie

Developerská společnost Metrostav Development zkolaudovala první budovu svého kancelářského projektu Palmovka Open Park. Stavba je součástí revitalizované tovární haly původní strojírny Horák a Hlava. Projekt Palmovka Open Park se nachází v bezprostřední blízkosti Libeňského mostu.

V projektu budou komerční a kancelářské prostory, Metrostav zatím hlásí dvoutřetinovou obsazenost.

„Předpokládáme, že postupné dokončování a kolaudace dalších budov tohoto projektu bude následovat v průběhu následujících dvou měsíců. První nájemce uvítá budova Palmovka Open Park 4 již v červenci,“ uvedl rozvojový ředitel společnosti Metrostav Development Petr Štyler.

Metrostav Development vznikl v roce 2008 vyčleněním divize Development ze stavební společnosti Metrostav. Zastřešuje veškeré developerské aktivity skupiny. Na Palmovce je aktivní již od začátku tisíciletí, kdy dokončil první stavbu komplexu Palmovka Park.

V posledních letech došlo ke značnému růstu výstavby kancelářských prostor. Podle dat Asociace pro rozvoj nemovitostí v roce 2017 bylo dokončeno 136 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch, během roku 2018 se počítá se 203,4 tisíci. Míra neobsazenosti podle realitní společnosti Cushman & Wakefield spadla na 6,2 procent.