Místo lyží zelenina. Poslední budovu po Gigasportu koupily Čestlické trhy

Hala po Gigasportu v průhonicko-čestlické obchodní zóně

Hala po Gigasportu v průhonicko-čestlické obchodní zóně Zdroj: Cushman & Wakefield

Hala po Gigasportu v průhonicko-čestlické obchodní zóně
Hala po Gigasportu v průhonicko-čestlické obchodní zóně
Gigasport
3
Fotogalerie
Čtyři roky po odchodu z tuzemského trhu prodal sportovní řetězec Gigasport svoji poslední budovu v Česku. Novým majitelem atypické haly v průhonicko-čestlické obchodní zóně se stala firma Čestlické trhy, kterou vlastní podnikatel v cestovním ruchu a potravinářství Milan Schejbal. V objektu hodlá rozjet farmářské trhy.

„Hala je unikátem mezi komerčními prostory v České republice. Jedná se o atraktivní budovu, která je vystavěna v rakouském stylu. Z velké části je dřevěná. Navíc je výrazná svým specifickým půdorysem a dalšími originálními prvky,“ vysvětlil Lukáš Vostrovský ze společnosti Cushman & Wakefield, která Gigasport při prodeji zastupovala.

Nemovitost má plochu téměř pět tisíc metrů čtverečních. Víc než polovinu zaujímá prodejní prostor, zbytek jsou kanceláře a sklady. Přesnou hodnotu transakce Vostrovský neupřesnil, nicméně uvedl, že objekt se původně začal nabízet za 180 milionů korun a jeho nový majitel jej koupil s určitou slevou.

Firma Čestlické trhy chce do haly přitáhnout prodejce hlavně domácích farmářských produktů. Mají se tam nabízet mléčné i masné výrobky, ovoce a zelenina nebo vína. „Využití objektu pro farmářské trhy bude přínosem celé lokalitě,“ domnívá se Vostrovský.

Podnikatel Milan Schejbal není v potravinářství a obchodní branži žádným nováčkem. Ovládá například výrobce masa a uzenin z Kostelce nad Černými Lesy Vlamexa, vinný sklep Modrá Hora ve Velkých Pavlovicích a areál Master Horse Club s restaurací a chovem koní poblíž Říčan u Prahy. Také drží majoritní podíl v cestovní kanceláři Addo Tours, která se orientuje na zájezdy do Jihoafrické republiky. Podle informací ze svého webu má cestovka v Africe farmu a další nemovitosti.

Sportovní řetězec Gigasport z Česka vycouval v červnu 2012. Tehdy jeho mateřská skupina z Rakouska Kastner & Öhler zavřela všech 11 tuzemských prodejen značky. Gigasport, který otevřel první obchod v Česku v roce 1997, přitom patřil mezi čtyři hlavní hráče na českém trhu se sportovními potřebami. V posledních letech před odchodem se však potýkal s výrazným propadem tržeb. Od roku 2012 pak firma prodávala jednotlivé prodejny, čestlická hala je tou poslední.