Nejdražší byt v Praze vyjde na čtvrt miliardy korun, ostatní běžně stojí desítky milionů

Luxusní byt za 56 milionů korun v pražské ulici Masná.

Luxusní byt za 56 milionů korun v pražské ulici Masná. Zdroj: Luxent

Nejdražší byt v Praze se nachází na Smíchově.
Nejdražší byt v Praze
Nejdražší byt v Praze
Nejdražší byt v Praze
Byt vyjde na čtvrt miliardy korun.
16
Fotogalerie

Atypický penthouse na Praze 5 je suverénně nejdražším bytem v Praze. Vyjde na 250 milionů korun a nabízí malebný výhled na celé nábřeží řeky Vltavy. Běžně se však ceny nejdražších pražských bytů pohybují v řádu desítek milionů korun. Byt v luxusní novostavbě v Radlické lze dokonce sehnat již od sedmi milionů korun.

Nejdražší pražský byt, který se nachází na Smíchově, je součástí historického domu z počátku dvacátého století. Jeho velikost přesahuje 1100 metrů čtverečních a vyjde na čtvrt miliardy korun. Reprezentativní společné prostory jsou sestavené z nejkvalitnějších materiálů z celého světa a majitel penthousu má k dispozici nonstop recepci s možností objednání služeb, informuje realitní kancelář Engel&Volkers.

Byt je aktuálně ve stavu Shell&core, což je způsob výstavby kancelářských či bytových prostor, kde se prostory ponechají v základní úpravě, které si budoucí majitel či nájemce vybaví dle svého přání sám nebo s pomocí architekta. Penthouse disponuje proskleným stropem v jedné části bytu, takže z něj lze vidět nejen na nábřeží Vltavy, Národní divadlo nebo na Vyšehrad, ale i na oblohu. Parkování je zajištěné v podzemních garážích, kde je celkem šest míst pro nadrozměrná vozidla. Byt má také k dispozici osm teras  a několik balkonů. 

Za více než 55 milionů korun lze koupit byt o velikosti 206 metrů čtverečních v Masné ulici na Praze 1, tři minuty chůze od Staroměstského náměstí. Byt se nachází v činžovním domě ve třetím, tedy v posledním patře budovy s novým výtahem. Celková obytná plocha bytu je 178 metrů čtverečních a 22 metrů čtverečních částečně zastřešená terasa s výhledem na Pražský hrad. O bytu informuje realitní kancelář Luxent.

Luxusní byt za 56 milionů korun v ulici Masná kousek od Staroměstského náměstí.Luxusní byt za 56 milionů korun v ulici Masná kousek od Staroměstského náměstí.|Luxent

Luxusní byt v Praze lze sehnat i za nižší desítky milionů korun. V ulici Dlouhá se nachází byt o velikosti 155 metrů čtverečních, taktéž pár minut od Staroměstského náměstí. Jedinečnost bytu podle realitní kanceláře spočívá v prostorové dispozici a přímém spojení s velkou terasou. V blízkosti domu lze využívat vyhřívanou garáž. Byt, o kterém informovala realitní kancelář Remax, vyjde v současné době bezmála na třicet milionů korun.

Kdo by si ale na staré budovy nepotrpěl, v Praze vyroste i spousta nových bytů v rámci developerských projektů. Jedním z nich je projekt s názvem Garden Lofts v ulici Pechlátova na Praze 5. Kromě větších a dražších bytů bude celý dům disponovat malým bytem o velikosti 39 metrů čtverečních za sedm milionů korun. Byty jsou zatím stále ve výstavbě a celý projekt by měl být dokončen v roce 2023, uvádí realitní kancelář Luxent.

Nejdražší byt na světě se nachází v Monaku ve 170 metrů vysokém betonovo-skleněném mrakodrapu a je naceněn na 327 milionů dolarů. Zabírá pět nejvyšších podlaží v budově a rozprostírá se na ploše 3300 m2. Nejenže tam člověk najde saunu, tělocvičnu, ale dokonce i taneční parket nebo venkovní bazén s toboganem.

Fotogalerie nejdražších bytů