Největší světová reklamka obsadí budovu Elektrických podniků v Praze na Vltavské

Skupina WPP si na Vltavské pronajala přes 16 tisíc metrů čtverečních kanceláří

Skupina WPP si na Vltavské pronajala přes 16 tisíc metrů čtverečních kanceláří Zdroj: Profimedia

Zbrusu nová budova Elektrických podniků v roce 1935.
Kancelářská budova skupiny CPI v Praze-Holešovicích se stane sídle firem z reklamního gigantu WPP.
3
Fotogalerie

Miliardář Vítek podepsal jeden z největších kancelářských nájmů roku. Do objektu bývalých Elektrických podniků v Praze 7 se mu podařilo získat skupinu firem z britského reklamního gigantu WPP.

Starší kancelářská budova bývalých Elektrických podniků u stanice metra Vltavská po rekonstrukci znovu ožije. Do nemovitosti vlastněné skupinou CPI realitního magnáta Radovana Vítka se nastěhují společnosti z největšího světového reklamního koncernu WPP.

„Můžu potvrdit informaci, že se budeme stěhovat na adresu Bubenská 1,“ řekla na dotaz serveru E15.cz mluvčí Ogilvy Lucie Pavlů.

Právě Ogilvy patří v Česku mezi nejznámější části WPP. Ve skupině je též GroupM, Kantar, Wunderman, JWT, Hill & Knowlton nebo Young & Rubicam. Bude to poprvé, kdy všechny firmy z koncernu budou v Česku sídlit pod jednou střechou.

Skupina WPP si na Vltavské pronajala přes 16 tisíc metrů čtverečních kanceláří, vyplývá z údajů sdružení poradenských firem Prague Research Forum. Nájemní smlouva s CPI se tím zařadí mezi největší kancelářské kontrakty roku. Ve druhém čtvrtletí uzavřel větší nájemní smlouvu už jen koncern Siemens v kancelářském komplexu City West v Stodůlkách. To ovšem byla takzvaná renegociace, tedy obnovení stávající smlouvy.

„Pronájmy kancelářských prostor nad deset tisíc metrů čtverečních nejsou na trhu zcela obvyklé. Od roku 2014 jsme takových transakcí bez započítání renegociací zaznamenali devět,“ uvedla Jana Vlková, vedoucí pronájmů kanceláří v konzultantské firmě Colliers International.

Pro bývalé Elektrické podniky znamená pronájem konec dlouholeté anabáze s využitím objektu. Když nemovitost patřila ještě pod skupinu Orco, snažil se majitel dostat do budovy radnici Prahy 7, ale nedohodli se. Prvorepubliková nemovitost je památkově chráněná. Funkcionalistickou stavbu navrhli architekti Adolf Beneš a Josef Kříž.