Projekt mrakodrapů na Chodově koupil exmanažer PPF Karel Pražák

Prague Eye Towers

Prague Eye Towers Zdroj: Prague Eye Towers

Prague Eye Towers
Prague Eye Towers
Prague Eye Towers
Prague Eye Towers
Prague Eye Towers
9
Fotogalerie
O štěstí s novou výstavbou v Praze na Chodově se po skupině PPF pokusí její bývalý manažer a obchodník s pohledávkami Karel Pražák. Serveru E15.cz potvrdil, že od nejbohatšího Čecha Petra Kellnera v lokalitě převzal projekt na výstavbu dvou mrakodrapů. Po dokončení to mají být nejvyšší budovy v Česku.

„Jednání již bylo před časem uzavřeno, projekt jsem odkoupil a začlenil do své investiční skupiny Kaprain,“ sdělil Pražák. Cenu nekomentoval.

Návrh projektu výškových budov v Praze 4 pochází z architektonické kanceláře CMC architects. Vyšší ze dvou budov by měla mít 139 metrů. PPF informaci o prodeji projektu zveřejnila již v červnu. Neuvedla však, kdo je kupec.

V případě Chodova se skupina PPF dlouho snažila protlačit projekt mrakodrapů nazvaný Prague Eye Towers přes místní samosprávu. Její zástupci svůj odpor zdůvodňovali rozporem záměru s územním plánem.

Pražák nyní nevylučuje, že se kvůli Chodovu spojí s dalším investorem. „U některých projektů se můžete potkat s někým, kdo už s tou věcí má nějakou historii, zkušenost, vybudované vztahy s okolím, vizi či hotový plán,“ dodal.

Podobně byznysmen postupoval také u kancelářského projektu na Vítězném náměstí v Dejvicích a u rozsáhlých pozemků v lokalitě Trojmezí. V případě „Kulaťáku“ se již dohodl na spolupráci s investiční skupinou Penta. Proti původnímu záměru nazývanému Lední medvěd nebo Line ale hodlá postavit něco jiného.

Více o byznysu Karla Pražáka čtěte ve čtvrtečním vydání deníku E15.