UDI Group míří za oceán, začne stavět byty v Panamě. Nabídne je českým investorům

Bytový dům UDI Group v Panamě

Bytový dům UDI Group v Panamě Zdroj: UDI Group

Bytový dům UDI Group v Panamě
2
Fotogalerie

Mezinárodní developer UDI Group začal od září nově Čechům nabízet ke koupi byty v hlavním městě Panamy. Projekt SQ72 má podobu patnáctipodlažního domu ve finanční čtvrti města Panamá. Pro Čechy znamená tato lokace zajímavou investiční příležitost – průměrná cena šedesátimetrového bytu v této lokaci je pět milionů korun, což je méně než v Praze.

SQ72, vznikající ve finanční čtvrti San Francisco, je v centru ekonomického dění, zároveň ale pár stovek metrů od Tichého oceánu. „Chceme, aby kupující v Česku mohli profitovat z toho, že jsme sice před lety vznikli v České republice, ale dnes působíme v šesti zemích dvou kontinentů,“ řekla obchodní ředitelka skupiny UDI Zuzana Čižmáriková. „Velkou výhodou pro české kupující je fakt, že celou transakci s nákupem nového bytu na druhé straně Atlantiku zvládnou v české prodejní kanceláři UDI Group v Praze,“ vysvětlila Čižmáriková.

Vstupní investice do bytu je v Panamě výrazně nižší než koupě srovnatelných bytů v hlavních městech Evropy. Šedesátimetrový byt v této lokalitě vyjde zhruba na pět milionů korun. Ve Vídni přijde šedesátimetrový byt na 9,5 milionu korun, v Kodani na 9,75 milionu korun, v Paříži pak dokonce na 22 milionů korun. Pořizovací cena šedesátimetrového bytu v Praze je podle analýzy Deloitte 7,5 milionu korun.

„Náš bytový dům v Panamě je přitom projekt vyššího segmentu, který kromě bydlení a parkování nabízí celou řadu služeb včetně společenského podlaží s bazénem, posilovnou nebo coworkingem, ale třeba také s dětským koutkem, společenskou místností či kinem. Skupina má pro projekt vydané územní rozhodnutí, výstavbu zahájí v průběhu příštího roku a hotovo by mělo být v roce 2026,“ řekla Čižmáriková.

SQ72 v oblasti San Francisko hlavního města Panamy je prvním projektem UDI Group v Latinské Americe. Skupina ale již v Panama City připravuje další projekt ještě vyššího segmentu v pobřežní části Coco Del Mar blízko Tichého oceánu. V přípravě je také projekt v kostarickém hlavním městě San José.

UDI Group aktuálně staví i v Evropě, konkrétně v Polsku nebo Srbsku. I tam jsou v současnosti ceny nemovitostí nižší než v Česku. Ve Varšavě aktuálně skupina staví druhou etapu projektu Classic Ursus, v srbském Bělehradě pak vzniká projekt Lastavice s 500 byty ve dvou bytových domech, z nichž první již má dokončenou hrubou stavbu a postupně finišuje.