Vítkova CPI Property Group musí kvůli pandemii propouštět

Radovan Vítek

Radovan Vítek Zdroj: E15

Pražské multifunkční centrum Quadrio je projektem CPI PG miliardáře Radovana Vítka.
Pražské multifunkční centrum Quadrio je projektem CPI PG miliardáře Radovana Vítka.
3
Fotogalerie

Realitní skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka kvůli koronaviru sníží náklady, opatření se dotknou i zaměstnanců. Podrobnosti firma ve své zprávě neuvedla.

Firma tvrdí, že je připravena s problémy se vypořádat. "CPIPG podniká kroky ke snížení režijních i dalších nákladů, včetně počtu zaměstnanců a mezd všude tam, kde je to proveditelné," píše. Firma rovněž uvedla, že přehodnocuje své kapitálové výdaje a plány rozvoje.

Skupina CPI Property Group a její dceřiná společnost CPI Hotels minulý týden nabídla vládě svých 14 hotelů k případnému využití pro péči o nemocné. K dispozici tak dala zhruba 5000 lůžek ve 2490 pokojích. Hotely jsou v různých částech země, mimo jiné v Praze, kde je nejvíce nakažených, nebo v Olomouci, nedaleko které byly kvůli koronaviru uzavřeny přes dvě desítky obcí.

Společnost CPI patří k největším realitním investorům v České republice a působí i v zahraničí. Sídlo má v Lucembursku, s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem.

Firmě patří například pražské obchodní a administrativní komplexy Quadrio, Zlatý Anděl a Centrum Fénix, plzeňská Olympia, liberecká Nisa či Olympia v Mladé Boleslavi. Vítek vlastní ve společnosti většinový podíl 87,8 procenta.