Zasedačka roku přilákala rekordní počet soutěžících. Podívejte se na kanceláře finalistů

Koma Modular

Koma Modular Zdroj: CBRE Zasedačka roku

Brit
BOHEMIA ENERGY
Avast Software
Atelier Black
Arval
44
Fotogalerie

Do soutěže CBRE Zasedačka roku se letos přihlásilo rekordních 101 firem. 44 finalistů z celé České republiky vybrala odborná porota v čele s architektkou a designérkou Evou Jiřičnou.

Společnost CBRE zastřešuje již pátý ročník soutěže CBRE Zasedačka roku, která hodnotí nejlepší kanceláře v České republice. Do letošního ročníku se přihlásilo rekordních 101 firem, z nichž odborná porota vybrala 44 finalistů. Ti spolu soutěží o vítězství v několika kategoriích.

O finalistech v jednotlivých kategoriích rozhodli odborní garanti. Hodnotily se Zdravá kancelář, kde je garantem Česká rada pro šetrné budovy, Kanceláře pro budoucí výzvy má na starosti Skanska, Chytrou spolupráci pak Spaceti. O vítězi v kategorii Architektonický návrh rozhodnou studenti ČVUT, které je rovněž i jejím garantem, ve spolupráci s Evou Jiřičnou. I letos může na webu hlasovat i široká veřejnost.

„Letos bylo rozhodování těžší než v předcházejících letech. Jednak proto, že se nám sešlo nejvíc projektů. A pak, podoba firemních prostor začíná mít sice vysoký standard, ale na druhé straně jsou si kanceláře hodně podobné. Hledali jsme opravdu ty nejlepší, v nichž jsou uplatněny evidentně nové designové i funkční řešení,“ říká architektka a předsedkyně poroty Jiřičná.

Vítězové budou oznámeni v únoru. Na slavnostním vyhlášení dostanou nové ceny, které připravily společnosti Rückl a Bomma ve spolupráci s Gravelli.

„Nižborská sklárna Rückl je jedinečná svou dlouhou historií, díky které můžeme při tvorbě produktů čerpat z prověřených sklářských postupů a posouvat je na další úroveň. Ručně foukané i broušené křišťálové produkty tak vzdávají hold tradici, zároveň jsou však současné a unikátní. Tohoto principu jsme se drželi i při tvorbě cen pro CBRE Zasedačka roku, proto věříme, že se jednotlivé křišťálové ceny stanou hrdým doplňkem všech vítězných kanceláří,” uvádí umělecký ředitel sklárny Rückl Rony Plesl.

Mezi finalisty jsou firmy z různých oborů a regionů. Šanci vyhrát mají i čtyřy coworkingová centra. „Do letošního ročníku se nám opět přihlásila coworkingová centra a minulý rok dokonce coworkingy vyhrály dvě kategorie. CBRE Zasedačka roku tedy podtrhuje trend, že coworkingová centra jsou vedle klasických kanceláří zajímavé řešení nejen pro práci jednotlivců, ale také pro menší týmy, které pracují krátkodobě pro firmy s nedostačujícím pracovním prostorem,“ doplňuje Kateřina Havlová ze společnosti CBRE.